Balıkesir

Basın Kartı Yönetmeliği'ndeki değişiklik

11:40 26 Ağustos 2015
Basın Kartı Yönetmeliği'ndeki değişiklik

BGC Başkanı Demir: "İşlemlerin elektronik ortamda yapılması kolaylığının getirilmesi yanında bekleme süresinin normal seviyeye çekilmesi, meslektaşlarımızın basın kartına olan ilgisini artıracaktır"

 Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Ramazan Demir, "Basın Kartı Yönetmeliği"nde yapılan kapsamlı değişiklik nedeniyle Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğüne teşekkür etti.

Demir, yaptığı yazılı açıklamada, basın kartına prestij kazandırma yolundaki çabalarının takdire şayan olduğunu, meslek örgütlerinin Basın Kartı Komisyonunda temsil oranının artırılmasını da beraberinde getiren değişiklikle basın kartına sahip olmanın önündeki birçok engelin kaldırılmasını olumlu bulduklarını belirtti.

Demir, Resim Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren değişiklikle, engelli gazetecilere bekleme süresi aranmadan basın kartı alabilme imkanı getirildiğini anımsatarak, "BYEGM'deki değişimi, gelişimi ilgi ve heyecanla takip ediyoruz. Yürürlüğe giren yönetmeliğin, içinde yaşadığımız zamana göre geride kalmış, eskimiş, çağ dışılığa son vermesi camiamız adına çok önemli gelişmedir. Yeni yönetmelik, neresinden bakılırsa bakılsın Anadolu basını ve gazetecisi için kazanımdır" ifadesini kullandı.

Basın Kartı Komisyonu üye sayısının 12'den 15'e çıkarılmasıyla, sektörün her kesiminin geniş temsilinin sağlandığına işaret eden Demir, açıklamasında şunları kaydetti: 

"Yönetmelikteki değişiklik geçmişteki haksızlık ve olumsuzlukları ortadan kaldıracağı gibi, 'amcaya-yeğene, eşe-dosta değil, hak edene basın kartı'  düzenlenmesinin önünü açacaktır. Anadolu basını temsilcisi sayısının artması da buna katkı sağlayacaktır. Sarı basın kartı, biz Anadolu gazetecileri için 'prestij kartı'dır. Bekleme süresinin uzun ve bürokratik işlemlerin 'angarya' boyutunu aşan derecede olması meslektaşlarımızın bu karta sahip olmalarının önünde engel teşkil ediyordu. İşlemlerin elektronik ortamda yapılması kolaylığının getirilmesi yanında bekleme süresinin normal seviyeye çekilmesi, meslektaşlarımızın basın kartına olan ilgisini artıracaktır. Bununla birlikte engelli meslektaşlarımıza yönelik kararı alkışlıyor, diğer kurumlara örnek teşkil edeceğine inanıyoruz."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.