Balıkesir

Gönen'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü

13:18 06 Eylül 2015
Gönen'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü

 Gönen'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Gönen ilçesindeki kutlama törenine Manyas Kaymakamı İbrahim Gencer, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Temel Kılıç, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, resmi kurum amirleri, Türkiye Muharip Gazileri Gönen Şubesi ile  çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Yakar, burada yaptığı konuşmada, bugünün, ulusal dayanışma ve bütünleşmeyi, bir ulus olma sevincini, hep birlikte yaşadıkları tarihi günlerden biri olduğunu söyledi. 

Vatan topraklarının kolay kazanılmadığına dikkati çeken Yakar, şöyle konuştu:

"Günümüzden tam 93 yıl önce Misak-i Milli sınırları içerisinde kahraman ecdadımız ölüm, kalım savaşı vererek canları pahasına bu toprakları düşmanlardan temizlediler. Gönen'in düşman işgalinden kurtarılışının yıl dönümünü kutladığımız bu günde bütün dünyaya mesajımız, barıştır, sevgidir, kardeşliktir. Milli dayanışma ve bütünleşmeyi en güzel şekilde ortaya koyduğumuz, tek hedefte birleşerek ulusal onurumuzu koruma sevincini yaşadığımız, 6 Eylül Gönen'in düşman işgalinden Kurtuluş Gününü kutluyor. Bu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi, minnet ve şükran duygularıyla anıyorum."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.