Balıkesir

Market otoparkına araç park etmenin günlüğü 120 lira

10:06 15 Eylül 2015
Market otoparkına araç park etmenin günlüğü 120 lira

Ayvalık ilçesinde bir marketin işletmecileri, müşterilerinin haklarını korumak amacıyla yaz sezonunda 235 lira olarak belirledikleri otopark ücretini 120 liraya indirdi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Edremit Körfezi'nde yer alan Ayvalık, plajları, doğal güzellikleri, adaları ve dalış noktalarıyla yaz döneminde turist akınına uğruyor.

Kış aylarında 60 bin civarında olan Ayvalık'ın nüfusu, yaz turizminin hareketlendiği günlerde 750 bine kadar çıkıyor.

Özellikle mavi tur teknelerinin kalktığı kordona yakın kısımlardaki otoparklarda bu dönemde boş yer bulmak neredeyse imkansız hale geliyor. Birçok sürücü, akaryakıt istasyonları, marketlerin park yerleri ya da ilçenin ara sokaklarında boş buldukları bir yere aracını bırakıyor.

Yat limanına yakın bir marketin müşterileri, bir saate kadar park ücreti ödemiyor. Marketin işletmecileri, müşterilerin bu hakkını korumak amacıyla yoğunluğun arttığı yaz döneminde günlük park ücretini 235 lira olarak belirledi. Sezon bitince de fiyat 120 liraya indirildi.

Marketin yetkilileri, en az 30 liralık alışveriş yapan müşterilerin otoparktan bir saat ücretsiz faydalandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Sonraki ilk iki saat 10, ardından her saat için 5 lira ödüyorlar. Alışveriş yapmayanlar ilk iki saat 10, sonraki her saat için 5 lira ödüyor. Marketimiz yat limanına ve kordona yakın. Yatıyla açılmak isteyen aracını bizim otoparka bırakıyor, birkaç gün kalıyor. Tekne turuna açılacaklar da aracını bizim otoparka bırakıyor. Alışverişe gelen müşteri, aracını bırakacak yer bulamıyor. Biz de müşterilerimizin haklarını korumak ve marketimizin satışlarını sağlamak adına böyle bir uygulamaya gittik."

Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan ise otoparklarla ilgili çalışmaların ve denetim yetkisinin belediyede olmadığını, market yönetiminin, müşterileri adına böyle bir çalışma yaparak otoparkın gereksiz işgalinin önüne geçmek istediğini dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.