Balıkesir

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur:

11:22 10 Ekim 2015
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur:

"Erdek-Marmara-Avşa arasında, 30 oturma kapasitesi olan deniz taksi seferlerini başlattık. Bu seferler, 365 gün sürecek"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Erdek-Marmara-Avşa arasında, 30 oturma kapasitesi olan deniz taksi seferlerini başlattıklarını, bu seferlerin 365 gün süreceğini söyledi.

Uğur, Bandırma, Erdek ve Marmara Adası'ndaki muhtarlarla bir araya geldiği toplantıdaki konuşmasında, karada, havada ve denizde vatandaşa her çeşit hizmeti getirmek amacıyla çaba harcadıklarını bildirdi.

Bandırma'yı, Balıkesir'i, Türkiye'nin vizyonu, en büyük ithalat ve ihracat merkezi yapmak, burada çok istihdam sağlamak istediklerine işaret eden Uğur, şöyle konuştu:

"Bandırma, Erdek ve Marmara'yı çok önemsiyoruz. Bandırma Limanı'nı, Rotterdam ayarında büyük bir ithalat ve ihracat limanı yapmayı planlıyoruz. Görüşmeler yapmak üzere önümüzdeki günlerde bu kente gideceğiz. Dubai'de de organize sanayi bölgeleri ihracat limanları var. Orayı da ziyaret edeceğiz. Dünyada nerede varsa hepsine bakacağız. Çevreyi nasıl koruyoruz, ne gibi ürünler üretiyorlar, ne istihdam sağlıyor? Bandırma'yı, Erdek'i turizm, sanayi, çevre açısından projelendirip, yatırımcıları buraya çekerek, Türkiye'nin vizyonu yapma amacındayız. Marmara Denizi'ne 'altın' diyorlar, biz bunu değerlendirmemiz gerekir. Bu zenginliğimizi iyi programlamamız lazım. Amacımız bu."

Uğur, Erdek-Marmara-Avşa arasında, 30 oturma kapasitesi olan deniz taksi seferlerini başlattıklarını, bu seferlerin 365 gün süreceğini bildirdi. Daha çok yolcu taşımak istediklerini dile getiren Uğur, şunları kaydetti:

"Deniz araçları Ekinlik Adası'na, Paşalimanı'na uğrasın, Marmara Adası'na da Avşa Adası'na da gitsin. Oraları mahrumiyet bölgesi olmaktan çıksın. Şimdi en az 3 tane daha 45'er yolcu taşıyan araçlardan alacağız. Önümüzdeki yaz sezonunda hepsi hazır olacak. Bir tanesini de Altınoluk, Ayvalık, Burhaniye, Akçay o araya koyacağız. İlk aşamada, Bandırma, Balıkesir merkez ve Burhaniye'de ücretsiz olarak hizmet vermek üzere cenaze nakil araçları da alacağız."

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, konuşmasının ardından, bazı kırsal mahallelerde kullanılmak üzere aldıkları yangın söndürme su tanklarının sertifikalarını muhtarlara verdi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.