Balıkesir

Balıkesirli minikler 29 Ekim'de "çifte bayram" yapacak

09:05 13 Ekim 2015
Balıkesirli minikler 29 Ekim'de "çifte bayram" yapacak

Balıkesir'de, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen büyük ölçekli çocuk eğlence merkezinin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda hizmete açılacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "çocuk köyü" olarak adlandırdıkları merkezin inşasının sürdüğünü söyledi.

Tesislerden 2 ve üzeri yaşlardaki çocuklar ile yetişkinlerin yararlanabileceğini belirten Uğur, şöyle devam etti:

"Çocuk köyümüzde suni kayak imkanı bulunacak. Burada gençler, adrenalini yaşayacak. Bunun dışında 21 metre yükseklik ve 5 bin metrekare genişliğe sahip bir eğlence alanı olacak. Bunun içinde 20'nin üzerinde oyun aletleri olacak. Bunlar tabii çok büyük devasa oyuncaklar. 5 bin 880 metrekare alanda, 4 bin 500 metrekare kapalı alana sahip bir trambolin park var; 500 çocuğun yararlanabileceği bir alan. Yazın klimalı, kışın sıcak. İçerideki hava sürekli temizlenen, değişen modern bir lunapark. Avrupalının ve Amerikalının konsepti şu an bu. Eski lunapark mantığının dışında."

Uğur, kentte böyle bir eğlence merkezinin eksikliğinin hissedildiğini dile getirerek, tesislerin büyük bir boşluğu dolduracağını vurguladı.

"Çocuk köyü"ndeki oyun grupları ve diğer unsurların montajları ile çevre düzenlemesinin sürdüğü bilgisini veren Uğur, "İnşallah 29 Ekim'de bölgenin en büyük çocuk eğlence merkezi olarak faaliyete geçecek" dedi.

Uğur, tesislerin maliyetinin 10 milyon lira civarında olduğunu bildirdi.

Söz konusu eğlence merkezinin, Balıkesir'in yanı sıra çevre illerde yaşayanlara yönelik olacağını anlatan Uğur, "Balıkesirliler artık çocuklarını komşu illere götürmeyecek hatta komşu illerden Balıkesir'e çocukları çekeceğiz. Bunu da en kısa zamanda gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.