Balıkesir

GÜNMARSİFED Başkanı Çelik:

14:35 11 Kasım 2015
GÜNMARSİFED Başkanı Çelik:

"Planlı elektrik kesintileri resmi tatil günlerinde yapılsın"

 Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNMARSİFED) Başkanı İsa Tamer Çelik, "Planlı elektrik kesintileri resmi tatil günlerinde yapılsın" dedi.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, eylül ayında normal şartlarda 26 gün üretim yapan sanayi tesislerinin, bu yıl sadece 22,5 gün üretim yaptığını belirtti.

Bunun ekonomi açısından büyük kayıplara neden olduğunu ileri süren Çelik, şunları kaydetti:

"Bu yılın eylül ayı yalnızca 22,5 iş günüyle geçildi. Bu durum, sanayi üretiminde hızlı bir düşüşe yol açtı. Takvim etkisinden arındırılmamış sanayi üretimi eylül ayında geçen yıla göre tam yüzde 7,9 oranında geriledi. İş günü sayısının yüzde 13 dolayında daha az olduğu bir dönemde, sanayi üretiminde yüzde 7,9 gerileme oluyor." 

Çelik, Balıkesir merkez bölgesinde 12-13 kasım tarihlerinde planlı elektrik kesintileri uygulanacağını belirterek, şöyle devam etti: 

"Bakım çalışmaları yapılıyor. Bu sebepten dolayı bazı sanayi tesislerine yerleşim birimleriyle birlikte elektrik verilemeyecek. Planlı elektrik kesintileri resmi tatil günlerinde yapılsın. Bu manzara dahilinde dünyanın farklı ülkelerindeki rakiplerimiz ile rekabet etmemiz söz konusu olamaz. Dünyanın değişik ülkelerinde ürünlerimizi satmaya çalıştığımız günlerde mal teslimlerimizin elektrik kesintisi sebebiyle sekteye uğrayacağı haberini alınca sanayicide ne tür etki yapar, tahmin edilebilir. Yakın geçmişte 29 Ekim resmi tatilini geçirdik. Sanayi üretimini etkileyecek planlı elektrik kesintileri bu tür tatil günlerinde niçin yapılmaz anlaşılır gibi değil."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.