Balıkesir

Profil firması üretimini iki kat artıracak

17:22 25 Kasım 2015
Profil firması üretimini iki kat artıracak

Balıkesir'de ağırlıklı olarak profil üretimi yapan özel bir firma, Almanya'dan getirilen makine sayesinde üretimini iki kat artırmayı hedefliyor.

Firmanın genel müdürü Abdullah Bekki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sektörde yaklaşık 50 yıldır faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Almanya'dan getirilen TRUMPF makinesi sayesinde boru ve profil ürünlerinde lazer teknolojisinin kullanılacağını ve üretimin iki katına çıkacağını belirten Bekki, şöyle konuştu:

"TRUMPF dediğimiz yaklaşık 1 milyon avro değerindeki makine, Almanya'da aynı zamanda makineyi üreten firmayla aynı ada sahip. Bu makine sayesinde bizim ürettiğimiz ürünlerden yeni modeller, yeni şekiller çıkartılabiliyor. Türkiye'de bu makineye sahip birkaç firma var. Bu makine sayesinde bisiklet, otomobil, ağır sanayi, mobilya sanayisine ürün verebileceğiz. Yani bu cihaz ürünümüzü değerli kılacak, katma değerini artıracak."

Ürünlerini başta Avrupa Birliği (AB), ABD ve Ortadoğu ülkelerine ihraç ettiklerini aktaran Bekki, "Yıllık 2 bin ton olan üretimimiz, çeşidin artmasından dolayı 4 bin tona çıkacak. Bu bizim ihracattaki payımızı da artıracak" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.