Balıkesir

Tariş'in kuruluşunun 100'üncü yılı

13:56 07 Aralık 2015
Tariş'in kuruluşunun 100'üncü yılı

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla Edremit'te sergi açıldı

 Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin kuruluşunun 100'üncü yılı dolayısıyla Edremit'te sergi açıldı.

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Başkanı Cahit Çetin, Tariş Tesisleri Cevdet Ercan Toplantı Salonu'nda, fotoğraf ve objelerden oluşan serginin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor zamanlarda birleşme kabiliyeti gösteren bir ülke olduğunu söyledi.

Sergiyle de bu birlikteliğin anlamını hatırlatmak, gelecek nesillere mesaj vermek için hazırladıklarını aktaran Çetin, "Mücadelemiz, var olma mücadelesidir. O dönemde bunu başarmak için kahramanlar lazımdı. 1912 yılında Tariş'in örgütlenme çalışmalarını başlatan Egeli üreticiler Nazmi Topçuoğlu, Kazım Nuri Çörüş ve Ahmet Sarı'yı saygıyla anıyoruz. Onların bıraktığı eseri devam ettiremezsek, ileriye taşıyamazsak yazık olur" dedi. 

Serginin açılışına Kaymakam Ali Sırmalı, Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Salon, Edremit İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz ile kooperatif üyeleri katıldı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.