Balıkesir

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Sabancı:

16:03 23 Aralık 2015
TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Sabancı:

"Ticarette en büyük kural, dürüst olmak. Dürüst olursanız, kazanırsınız"

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, "Ticarette en büyük kural, dürüst olmak. Dürüst olursanız, kazanırsınız" dedi. 

Balıkesir Sanayi Odası (BSO) tarafından Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi konferans salonunda düzenlenen "Kariyer Günleri" programına katılan Sabancı, başarı hikayesini öğrencilerle paylaştı. 

Sabancı, "temiz ticaret"in sadece kişiyi değil ülkeyi de kalkındırdığını ifade ederek, bir proje üretirken veya yatırım yaparken geniş bir hedef kitleye hitap etmenin önemli olduğunu vurguladı. 

Öğrencilere de hedef kitlelerini geniş tutmamaları tavsiyesinde bulunan Sabancı, "Mesela Koç Üniversitesinde iki genç arkadaşımız 'Scorp' diye bir paylaşım sitesi kurdu. Şirket haftada yüzde 9 büyüyor, ayda filan değil. Haftada yüzde 9, bunu yıla yaysanız kaç olur? Bana göre çok olur. Büyük kitlelere hizmet ediyorlar. Sizler de hedef kitlenizi geniş tutun. Ayrıca temiz ticaret yapın. Ticarette en büyük kural dürüst olmak. Dürüst olursanız kazanırsınız. İsmi lazım değil dün bir insan, açın bakın internette ismine, üçüncü defa aynı yöntem ile Türkiye'yi dolandırdı. Kendine mi yanarsın, adama mı yanarsın? Doğrusu bize de müstehak. Üç defa aynı yöntem ile dolandırıyor. Soy ismi de hava yollarını çağrıştırıyor. Belki 4'üncü defa da dolandırabilir" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından öğrencilerle sohbet eden Sabancı, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sabancı, daha sonra BSO'da genç girişimciler ve iş kadınları ile bir araya geldi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.