Balıkesir

Basketbol: Dostluk maçları

18:51 08 Ocak 2016
Basketbol: Dostluk maçları

Ayvalıkgücü Belediyespor'un yıldız kız ve erkek takımları, Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan gelen ekiplerle dostluk maçında karşı karşıya geldi

Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, Ayvalıkgücü Belediyespor'un yıldız kız ve erkek takımları, Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan gelen ekiplerle dostluk maçı yaptı.

Ayvalık Spor Salonu'nda oynanan müsabakalarda, Ayvalıkgücü Belediyespor Yıldız Kız Basketbol Takımı ile Yunanistan Midilli Adası Karması, Ayvalıkgücü Belediyespor Yıldız Erkek Basketbol Takımı ile de Aelos ekibi karşılaştı.

Ayvalıkgücü Belediyespor Antrenörü Alper Altıoğlu, karşılaşmalar öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 yıldır bu etkinliğin düzenlendiğini anımsattı.

İki bölge arasındaki bağları kuvvetlendirmeyi amaçladıklarını belirten Altıoğlu, "Midilli ile Ayvalık arasındaki sosyal, kültürel ve spor alanındaki dostluk ilişkileri, daha da güçlenecek" diye konuştu.

Midilli Ada Karması Basketbol Takımı'nın çalıştırıcısı Takis Kokunakis ise Ayvalık'ı en az Midilli kadar sevdiklerini dile getirerek, "Buraya her geldiğimde kendimi şehrimde gibi hissediyorum. Biz yıllardır Ayvalık'la dostluk maçları yapıyoruz. Dostluğumuzun pekişmesi adına bunun çok önemli bir hareket olduğunu düşünüyorum. Kardeş gibiyiz. Umarım bunu ilelebet sürdürürüz" ifadelerini kullandı.

Oynanan karşılaşmalarda Ayvalıkgücü Belediyespor Yıldız Kız Basketbol Takımı, Yunanistan Midilli Adası Karması'na 48-38 yenilirken, Ayvalıkgücü Belediyespor Yıldız Erkek Basketbol Takımı ise Aelos'u 65-59 yendi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.