Balıkesir

Bandırmaspor Teknik Direktörü Biryol:

17:11 02 Şubat 2016
Bandırmaspor Teknik Direktörü Biryol:

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Bandırmaspor'un teknik direktörü Zafer Biryol, İstanbulspor'a 1-0 yenildikleri maçla ilgili, "Rakibimiz, 3 puan için futbol dışı birçok unsura yöneldi. Sürekli olarak yere yatıp zaman öldürdü. Her şey sonuç almaya odaklı olunca ne yazık ki Türk futbolu geriye gidiyor" dedi.

Biryol, gazetecilere yaptığı açıklamada, deplasmanda İstanbulspor'a 1-0 yenildikleri maçı değerlendirdi. Kaybedilen 3 puan için mazeret üretmeye gerek olmadığını ifade eden Biryol, futbolcuların galibiyete ulaşmak için ellerinden gelen her şeyi yaptığını söyledi.

Maçta yaptıkları mücadelenin doğru olduğunu ancak sonuç alamadıklarını anlatan Biryol, şöyle devam etti:

"Herkes 'sonuç önemli' diyecek ama bence Türk futbolunun en büyük hastalığı, sonuca odaklanmak. O yüzden futbolun kalitesi, her geçen hafta her geçen maç, sırf sonuca odaklanıldığından dolayı daha da kötüye gidiyor. Rakibimiz, 3 puan için futbol dışı birçok unsura yöneldi. Sürekli olarak yere yatıp zaman öldürdü. Her şey sonuç almaya odaklı olunca ne yazık ki Türk futbolu geriye gidiyor. Ben, hiçbir zaman sonuca odaklı futbol oynatmadım, bundan sonra da oynatmayacağım. Hedefim; iyi futbol oynayıp seyirciye zevk veren, tabii ki sonra da başarılı sonuçlar alan bir takım oluşturmaktır. Bu nedenle hiçbir zaman 'Bir gol atayım, üzerine yatayım' anlayışı içinde olmayacağım. Amacımız; play-off'a girip, sezon sonunda 1. Lig'e yükselmektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.