Balıkesir

BAÜN'de "İstihdam ve Kariyer Günleri"

14:42 29 Şubat 2016
BAÜN'de "İstihdam ve Kariyer Günleri"

Balıkesir Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksekokulunda (BTİOYO) "İstihdam ve Kariyer Günleri" etkinliği düzenlendi.

BTİOYO Dekanı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, okuldaki etkinlikte yaptığı konuşmada, her yıl düzenledikleri organizasyonla turizm sektörü temsilcileri ve öğrencileri bir araya getirdiklerini söyledi.

Okulda öğrenim gören 1009 öğrenciden yaklaşık 900'ünü etkinlikle sayesinde sektör temsilcileriyle buluşturduklarına değinen Avcıkurt, "Öğrencilerimize, gerek yaz aylarında staj, gerekse okul bittikten sonra sürekli çalışmak için iş imkanları sağlamış oluyoruz. Tabi sadece okulumuz öğrencileri değil, diğer fakülte ve yüksekokullardan gelen öğrenciler de burada iş görüşmelerine katılıyor" dedi.

Avcıkurt, bu şekilde öğrencilere fırsat eşitliği sağladıklarını belirterek, "Bu etkinlik sayesinde öğrencilerimizin başka şehirlere giderek iş arama sorununu ortadan kaldırıyoruz. Hem zaman hem de maddi kayıp yaşanmıyor. Öğrenciler derse giriyor, yaz aylarında çalışacakları yerleri belirliyor. Bu yıl 80 firma temsilcisi günlerimize katıldı" diye konuştu.

Etkinliğin açılışına Rektör Prof. Dr. Kerim Özdemir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.