Balıkesir

Balıkesir Bir Aile Oluyor Projesi

13:32 03 Mart 2016
Balıkesir Bir Aile Oluyor Projesi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan "Balıkesir Büyük Bir Aile Oluyor Projesi" kapsamında merkez Karesi ilçesinde bisiklet turu yapıldı.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Salih Tozan Kültür Merkezi önünden başlayan tur öncesi yaptığı konuşmada, proje çerçevesinde kentin tüm caddelerine bisiklet yolları yapmayı planladıklarını söyledi.

Takım elbiseli insanların da bisikletle işe gitmesini özendireceklerini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Projemiz Türkiye'de bir ilk. Başarısı giderek artıyor. Biz de Karesi Belediyesi olarak 'Matematik Cepte' adlı Türkiye'ye örnek olacak bir proje hazırladık. Öğrencilerimizin hayatını sınavlarda kolaylaştıracak bir proje. İkincisi ise bilim tırımız. Bu tırı Büyükşehir Belediyemizle hazırladık. Milli Eğitim Bakanlığımız ve Balıkesir Üniversitemizin seçkin öğretim görevlileri ile yapıyoruz. Karesi'den başlayıp 20 ilçeyi ve sonrasında diğer illeri gezerek devam edecek. Proje çok güzel. Herkes kaynaşıyor. Çok memnunuz. Bütün birimler ve bu şehir için önemli bir proje. Bu projeyi hayata geçirdiği ve bir ilke imza attığı için Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur'a teşekkür ediyoruz."

Daha sonra Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan ve Balıkesir Bisiklet Kulübü üyeleri bisikletleriyle şehirde tur attı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.