Balıkesir

"Kadın Cinayetlerini Durduracağız" platformu'ndan eylem

16:03 30 Mayıs 2016
"Kadın Cinayetlerini Durduracağız" platformu'ndan eylem

"Kadın Cinayetlerini Durduracağız" platformu üyeleri, kadın cinayetlerine verilen cezalarda indirim uygulanmamasını istedi.

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde geçen yıl ağustos ayında eşini bıçakla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına devam edilirken adliye önünde duruşma öncesi toplanan "Kadın Cinayetlerini Durduracağız" Platformu üyeleri, slogan atarak, öldürülen genç kadının annesi Sadiye ve babası Sezai Alkan'a destek verdi.

Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanık Yaşar Aydın ile öldürülen Rabia Aydın'ın yakınları ile tarafların avukatları hazır bulundu.

- Kadınlar adına toplandılar

Platform adına açıklama yapan Sevil Dedeş, davayı sonuçlanana kadar takip edeceklerini belirterek, özellikle kadın cinayetlerinde iyi hal ve tahrik indiriminin bulmasını istedi.

Eşi tarafından boşanmak istediği için öldürülen 25 yaşındaki Rabia Aydın için bir araya geldiklerini dile getiren Dedeş, şöyle konuştu:

"Şiddet gördüğü için boşanmak isteyen, koruma talep eden, ailesinin yanına sığınan Rabia kardeşimizi defalarca bıçaklayarak öldüren Yaşar Aydın'ın hak ettiği cezayı alması için bugün duruşmasında bir kez daha haykırıyoruz. Kadın cinayetlerinde indirimler uygulanmamalı. 2016 yılının sadece ilk dört ayında yüzü aşkın kadın kardeşimizi kaybettik. Bu cinayetlerin çoğu ise yakın ilişki içerisinde yer alan eş, sevgili ya da aile üyeleri tarafından işleniyor. Ancak Rabia kardeşimiz gibi ülkemizde kadınlar boşanmak istediği için, kendi hayatına dair karar vermek istediği için öldürülüyorlar."

- Boşanmak isteyen eşini öldürmüştü

Bursa'nın Büyükorhan ilçesi Piribeyler Mahallesi'nde yaşayan iki çocuklu Yaşar ve Rabia Aydın çifti, şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma kararı almıştı. Manisa'nın Soma ilçesinde babasının evinde kalmaya başlayan Rabia Aydın'ı 6 Ağustos 2015'te konuşmak amacıyla aracına bindiren Yaşar Aydın'ın, onu Balıkesir-Kepsut karayolu Jandarma Hatıra Ormanı mevkisinde bıçakla öldürdükten sonra kaçtığı iddia edilmişti.

Olayda yaralanan ve sürünerek karayoluna çıkan Rabia Aydın, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Yaşar Aydın ise daha sonra jandarma tarafından yakalamıştı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.