Balıkesir

Balıkesir'de, gazetecinin aracına saldırı

16:34 03 Haziran 2016
Balıkesir'de, gazetecinin aracına saldırı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde günlük yayımlanan Balıkesir Memleket Gazetesi İmtiyaz Sahibi Fatih Emrah Erdoğan'ın otomobilinin 4 lastiği belirsiz kişi yada kişilerce kesildi.

Alınan bilgiye göre, Fatih Emrah Erdoğan, Tuzcumurat Mahallesi Eski Depboy Caddesi'ne park ettiği 10 KM 899 plakalı otomobilinin 4 lastiğinin kesici bir aletle delindiğini fark ederek durumu güvenlik güçlerine bildirdi.

İhbar üzerine söz konusu yere gelen güvenlik güçleri, araç üzerinde parmak izi çalışması yaptı.

Erdoğan, saldırının haber ile alakalı olmadığını, aracına evinin önüne park ettiği kişi tarafından zarar verilmiş olabileceğini tahmin ettiğini öne sürdü.

Bu arada Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC), olayı kınayan bir açıklama yayımladı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Gazete ve gazetecilerin yaptığı haber ve yorumlar herkes tarafından beğenilmeyebilir. Hatalı görülebilir. Kişisel hakları ihlal ettiği kanısına varılabilir. Ancak bunun böyle görülmesi, hiçbir kimseye şiddet kullanma, tehdit yoluna başvurma, sokak eşkiyalığına soyunma hakkı tanımadığı da tartışılmaz gerçektir. Gazeteciler dayak yemek, kendini bilmez kişi veya kişilerin hakaret ve tehditlerine maruz kalmak için değil, haberleriyle kamuoyunu bilgilendirmek, aydınlatmak için var. Bunu bir kez daha hatırlatmayı görev sayıyoruz. Gazetecinin aracına hasar vererek basına gözdağı vereceklerini sanan eşkıyalar yanılıyor. Eleştiriye açık olmayan, çareyi hukuk yerine şiddette arayan zihniyeti şiddetle kınıyoruz. Allah'tan akıl izan vermesini diliyoruz. Güvenlik güçleriyle yargının bu fiili gerçekleştirenlerin peşini bırakmayacağına inanıyor, gazete ve gazetecilere yönelik bu olayın son olmasını temenni ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.