Balıkesir

Valiler Kararnamesi

16:54 14 Haziran 2016
Valiler Kararnamesi

Valiler Kararnamesiyle Balıkesir Valiliğine atanan Ersin Yazıcı, görevine başladı.

Valilik bahçesinde protokol tarafından karşılanan Yazıcı, makamında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Balıkesir'de bayrağı biraz daha yukarı çıkarmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Yazıcı, tüm terör örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini aktardı.

Yazıcı, terör örgütlerinin etkisiz hale getirilmesinin önemini vurgulayarak, "Paralel Devlet Yapılanması başta olmak üzere bütün terör örgütleriyle bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla mücadelemize devam edeceğiz. Paralel yapıyla zaten her alanda her kademede mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu mücadele artarak devam edecek. Bunun herkes tarafından bilinmesini isterim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ülkesi ve milletiyle ebediyen tek bayrak, tek devlet, tek millet, tek vatan toprağında varlığını devam ettireceği asla unutulmamalıdır." diye konuştu.

"Bugün git, yarın gel" anlayışının asla olmadığını dile getiren Yazıcı, vatandaşın ülkesiyle bütünleşmesi ve devletine güvenmesi gerektiğini söyledi. Yazıcı, insanların devlet dairelerine çekinmeden gelmesi gerektiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Benim vali olarak öncelikli hedefim, vatandaşla devletin kaynaşması, bütünleşmesidir. Vatandaşlarımız devlet dairesine güven içerisinde başı dik olarak girip oradan mutlulukla, gururla çıkabilmelidir. Bütün bürokrat arkadaşlarımdan da ricam budur. Bu anlayışı bu topraklara yerleştirmemiz lazım. Bu konuda asla taviz vermeyeceğiz. 'Bugün git yarın gel' anlayışı bizim defterimizde, kitabımızda yer almayacak. Devletin ilgi ve desteğine daha fazla muhtaç olan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla, kimsesiz ve yetim çocuklarımızla, biçare kadınlarımızla, engelli ve yaşlı insanlarımızla öncelikle ve yakından ilgileneceğimizi özellikle vurgulamak istiyorum. İdari bir tanımlama yaparsak bize bürokrat deniliyor ki doğrudur. Bu tanımlamanın iyi olmayan çağrışımları da var. Yakın zamana kadar, Türkiye'de bürokratik mekanizma, milletten uzak olmayla özdeşleşmişti. Bürokrasi uzun yıllar boyunca tabiri caizse işleri zorlaştırmıştır. Türkiye'de, atanmışlarla, seçilmişler sanki farklı mekanizmaların temsilcisi gibi algılanıyordu. Biraz önce ifade ettim, dünya çok değişti. Türkiye de çok değişti. Artık bu tür ayrımlar geçersiz. Hepimiz milletimizin selameti, esenliği, huzur ve refahı için çalışıyoruz, çalışmalıyız."

Gelecek nesle daha güzel ve yaşanabilir bir kent bırakmak için eğitim, sağlık, turizm, tarım, gençlik ve spor, sosyal hizmetler, çevrenin korunması ve diğer tüm alanlarda Balıkesir'i geliştirmek için çalışacağını ifade eden Yazıcı, sözlerini "Kahramanlık destanı yazan insanların memleketi Balıkesir'de çalışacak olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu bir kez daha ifade ederken, saygı ve sevgilerimi sunuyorum." diye tamamladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.