Balıkesir

Edremit Körfezi'nde tatilci yoğunluğu azaldı

13:29 11 Temmuz 2016
Edremit Körfezi'nde tatilci yoğunluğu azaldı

Kuzey Ege'nin önemli turizm merkezlerinden Edremit Körfezi'nde, bayram tatilinin sona ermesinin ardından tatilci yoğunluğu azaldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 9 günlük bayram tatili döneminde ağırladığı yerli ve yabancı sayısı 2 milyon 500 bini bulan Edremit Körfezi'nde, bu rakamın tatilin sona ermesiyle 1 milyon 500 bine düştüğü tahmin ediliyor.

Mavi bayraklı plajlarıyla ünlü Ayvalık, Gömeç, Burhaniye ve Edremit ilçelerindeki otel, motel, pansiyon ve apart daireleri dolduran tatilcilerin önemli bir bölümünün dönüşüyle, bölgedeki yoğunlukta düşüş meydana geldi.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, bayram tatilinin ardından bölgede rahatlama yaşandığını ve durumun normale döndüğünü söyledi.

Saka, bayram tatilinde yerli ve yabancı turistlerin bölgeye akın ettiğini hatırlatarak, "Yollarda büyük trafik sıkışıklığı yaşanmıştı. Plajlarımızda sıkışıklık olmuştu ve tatil beldelerimiz neredeyse alarm verecek düzeydeydi. Tatilin sona ermesiyle birlikte bölgede ağırlıklı olarak yazlıkçı turistlerimiz kaldı. Hayat normale döndü ama turistlik tesislerimizdeki doluluk oranı yüksek şekilde devam ediyor." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.