Balıkesir

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

23:20 10 Ağustos 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Çanakkale, Yalova ve Balıkesir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Çanakkale'de İskele Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarını sallayıp, slogan atarak darbe girişimine tepki gösterdi. Şehitler için saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan vatandaşlara, hayırseverler tarafından pilav ve ayran ikram edildi. Katılımcılar demokrasi şehitleri için Kuran okuyup dua etti.

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, 15 Temmuz gecesinden bu yana ''demokrasi nöbeti''ne katılan tüm vatandaşlara teşekkür etti.

- Balıkesir

Balıkesir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Milli İrade Meydanı'nda İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan demokrasi nöbetinde, nöbetin son günü olması dolayısıyla 15 Temmuz'dan itibaren yaşanan olaylar Büyükşehir Belediyesi tarafından meydana kurulan dev ekrandan izletildi.

Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, darbe karşıtı sloganlar attı ve şehit düşenlere dua etti. Vatandaşlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar çalınan müzikler, marşlar eşliğinde eğlendi.

- Yalova

Yalova'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Demokrasi nöbetinin son gününde Yalovalılar akşam saatlerinden itibaren 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'na toplanmaya başladı. Darbe girişimin olduğu 15 Temmuz'dan bu yana meydanı boş bırakmayan vatandaşlar darbe girişimine tepki gösterdi. Ellerindeki Türk bayraklarıyla slogan atan vatandaşlar darbe girişiminde bulunanlar aleyhinde sloganlar attı.

Alanda kurulan dev ekranda, televizyon kanallarından gündemi takip eden vatandaşlar haber bültenlerini izledi. Sivil toplum kuruluşları ve hayırsever esnaflarca meydanda kurulan stantlardan demokrasi nöbetindekilere çay, su ve yiyecek ikram ediliyor.

Demokrasi nöbetine katılan Günay Avcı, darbe girişimini lanetlediklerini belirtti.

Darbe girişiminin yaşandığı geceden beri meydanda nöbet tutuğunu anımsatan Avcı, "15 Temmuz akşamı, vatan hainleri tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimini kınıyorum. O günden bu yana Cumhurbaşkanımızın talimatıyla meydanlardayız. Bugün de nöbetin son günü. Bu vatan uğuruna şehit olan herkesi rahmetle anıyorum. İnşallah ülkemiz böyle bir şeyi yaşamak zorunda kalmaz." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.