Balıkesir

Atatürk’ün Bandırma’ya gelişinin 91. yıl dönümü kutlandı

16:37 08 Ekim 2016
Atatürk’ün Bandırma’ya gelişinin 91. yıl dönümü kutlandı

Büyük Önder Atatürk’ün Bandırma’ya gelişinin 91. yıl dönümü ilçede düzenlenen iki ayrı törenle kutlandı.

İskelede düzenlenen temsili karşılama töreninde, denizden römorkörle karaya çıkan iki öğrenci tarafından getirilen Türk bayrağı, Kaymakam Tuncay Sonel'e teslim edildi. Buradaki törene, Kaymakam Sonel'in yanı sına 6. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Ahmet Biçer ve Belediye Başkan Yardımcısı Sami Türkmen, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri, askeri birlikler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Sonel ve beraberindekiler daha sonra ikinci törenin gerçekleştirildiği Cumhuriyet Alanı'na geçti.

Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Belediye Başkan Yardımcısı Sami Türkmen konuşma yaptı.

Türkmen, şunları söyledi:

"Atatürk bizim her şeyimiz. Atatürk demek onurlu bir yaşam, tam bağımsız güçlü bir devlet demektir. Atatürk demek esarete ölümüne bir direniş, kendi topraklarında tutsak yaşamaktansa 'Ya istiklal ya ölüm' parolası ile bu vatan için kendini feda etme kararlığıdır. Atatürk çağdaşlıktır, tam demokrasi ve özgürlüktür, akıldır, bilimdir. Bugünü değil çağların ötesini hedefleyen bir ilericiliktir Atatürk. İşte biz böylesi çok özel bir öndere sahibiz. Atatürk gibi, tüm dünya tarihinde unutulmaz izler bırakmış bir lidere sahip olmanın gururunu ne kadar yaşasak azdır.’’

Tören, bir öğrencinin seslendirdiği şiir ve halk oyunları gösterisi ile sona erdi.

Bu arada, tören alanında kim tarafından gönderildiği belirlenemeyen, üzerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismini taşıyan bir çelenk, alandan uzaklaştırıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.