Balıkesir

"Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı

13:46 24 Şubat 2017
"Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İş Gücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl, 7-8 yıl önce yüzde 50'lerin üzerinde seyreden kayıt dışı istihdam oranının bugün yüzde 30'lar seviyesinde bulunduğunu, takip ve uygulanan politikalarla kayıt dışı istihdamın kayıt içine çekildiğini söyledi.

Akyıl, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı'' kapsamında Balıkesir'de bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, kayıt dışı istihdamın hükümetin izlediği politikalarla önemli ölçüde azaldığını belirtti.

Kayıt dışı istihdamın tespitinin son derece zor olduğuna işaret eden Akyıl, "Hem sahadaki tecrübelerimizden hem de kurumlarımızın uygulamalarından bunların genel tespiti yapıyoruz. Kayıt dışı çalışma şu anda yüzde 30 civarında, bundan 7-8 sene önce yüzde 50'lerin üzerindeydi. Takip ve uygulanan politikalarla kayıt dışı istihdam kayıt içine çekiliyor." dedi.

Akyıl, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı kapsamındaki ziyaretlerine ilişkin olarak da şunları kaydetti:

"Burada çalışma hayatının taraflarıyla bir araya geleceğiz ve ülkemizin 2023 vizyonu çerçevesinde bakanlığımızın yaptığı çalışmaları, teşvikleri ve uygulamalarımızı anlatacağız. Gittiğimiz illerde sivil toplum kuruluşlarıyla, iş verenlerle, esnaf ve sanatkar odalarımızla, sanayi ve ticaret odalarıyla, işsizlerle görüşmeler yapıyoruz. Onlara bakanlığımızın uygulamalarını, sanayici ve iş adamlarına teşviklerimizi anlatmaya çalışıyoruz. Bugün de istihdama artı 1 ilave katkı sağlamak için birlikte yapılabilecek çalışmaları aktaracağız, sorunları ve çözüm önerilerini değerlendireceğiz. Çözebildiğimizi çözeceğiz, çözemediklerimizi Ankara'ya ileteceğiz ve çözüm yolu bulacağız. Bu kapsamda akıl terinin, alın teriyle değerlendirildiği, her ikisin de korunduğu daha müreffeh bir Türkiye için hep birlikte çalışacağız."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.