Balıkesir

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

09:42 18 Mart 2017
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bizler Çanakkale Harbi'ni dedelerimizden dinledik, büyüklerimizden dinledik, tarih kitaplarından okuduk. Zaman zaman 'Acaba onu hissediyor muyuz?' diye düşündük ama 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi gördük ki, bu millet her zaman Çanakkale'deki o ruhu yaşatmaya hazır." dedi.

Balıkesir'in Gönen ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Müezzinoğlu, 18 Mart'ın Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı olduğunu anımsatarak, "18 Mart 1915'ten 102 yıl sonra 'Çanakkale Geçilmez' ruhunun yaşandığı bir günün sabahındayız." ifadesini kullandı.

O günün zor koşullarında 'bayrak, vatan' diyerek canlarını seve seve feda eden askerlerle, milletçe verdikleri mücadelenin 102. yıl dönümünde bulunduklarını aktaran Müezzinoğlu, "Rabbim bu milletin yar ve yardımcısı olsun, birlik ve beraberliğini bozmasın. O günleri hem unutmamak hem de gelecek nesillere aktarmak adına bizlere düşen sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirebilmeyi Rabbim bizlere nasip etsin." diye konuştu.

Milletin her zaman Çanakkale ruhunu yaşatmaya hazır olduğunu belirten Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Bizler Çanakkale Harbi'ni dedelerimizden dinledik, büyüklerimizden dinledik, tarih kitaplarından okuduk. Zaman zaman 'Acaba onu hissediyor muyuz?' diye düşündük ama 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi gördük ki, bu millet her zaman Çanakkale'deki o ruhu yaşatmaya hazır. Değerlerine tuzak kuranlara karşı mücadelede her zaman dimdik hazır ve nazır olduğumuzu gençlerimiz de gösterdi, kadınlarımız da gösterdi, topyekün milletçe gösterdik. Rabbim inşallah bu ülkenin ve bu milletin yarınlarını dünden daha güzel eyleyecektir. Biz, bize düşeni en iyi yapmakla sorumluyuz. Mazlum ve mağdur milletlerin de umudu olmayı ve bu umudu sürdürmeyi Rabbim bizlere nasip etsin."

Müezzinoğlu'na daha sonra "Çanakkale menüsü" buğday çorbası ve üzüm hoşafı ikram edildi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.