Balıkesir

"Üniversiteli Eller Renkli Şehirler" projesi

18:05 10 Mayıs 2017
"Üniversiteli Eller Renkli Şehirler" projesi

Balıkesir Üniversitesi ile Sındırgı Belediyesi tarafından hazırlanan "Üniversiteli Eller Renkli Şehirler" projesi kapsamında Türk Sokağı oluşturuldu.

Geçen yıl Rızaiye Mahallesi Üniversite Caddesi'nde uygulanan proje bu yıl Camikebir Mahallesi'nde hayata geçirildi.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, yaptığı açıklamada, etkinlik kapsamında üniversiteli gençlerin ilçeye renk katmak amacıyla belirlenen sokaktaki evleri boyadığını belirtti. İlçeye gelen turistler için bunun ilgi çekici olduğunu ifade eden Yavaş, şunları kaydetti:

"Termal turizmin parlayan yıldızı ilçemizde doğal ortamların ve tarihi dokuların ortaya çıkarılması en büyük hedefimiz. Sındırgı'mızda yüzlerce tarihi eser var ve üç ana bölgede Osmanlı'nın yaşadığı sokaklar var. Rızaiye Mahallesi'ndeki Türk Sokağı'na ek olarak Camikebir Mahallemiz'de de bir Türk Sokağı oluşturuyoruz. Şerif Paşa Camimizin hemen arka sokağında bulunan alanda hem burayı düzenleyebilmek hem sokak sağlamlaştırılmasını yapabilmek hem de üniversitedeki gençlerimizi şehrimizi aidiyet duyguları içerisinde harmanlayabilmeyi arzu ettik. Yaptığımız iş tarihi dokuya zarar vermeden, ahşabını ve taşını değil köhneleşmiş bozulmuş sıvaların tamiratı ve buradaki yazı çizi ne varsa bunları kaybedecek şekilde güzel bir boyama işleminin gerçekleştirilmesidir. Bunu yaparken gerekli izinlerimizi aldığımız gibi, tescilli binalarımıza dokunmuyoruz."

Konuşmanın ardından boya ve fırçaları alan 50 öğrenci duvarları boyadı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.