Balıkesir

Ayvalık'ta yol düzenlemesi tepkisi

15:29 16 Haziran 2017
Ayvalık'ta yol düzenlemesi tepkisi

Ayvalık ilçesindeki esnaflar, Atatürk Bulvarındaki yapılan yol düzenlemelerine tepki gösterdi.

Bulvarda bulunan 150 Evler Mahallesi esnaflarından Ceyhun Köse, gazetecilere yaptığı açıklamada, bulvarın üzerinde "tek-yön" çalışması yapıldığını söyledi.

Bu çalışmanın kendilerini ekonomik anlamda etkilediğini belirten Köse, şunları aktardı:

"İş yerlerimize toptancılarımız dan gelen malları hiçbir şekilde indirip, dükkanlarımıza sokamıyoruz. Kendi araçlarımızla bu malların dağıtımlarını sağlayamıyoruz. Herhangi bir araç yol kenarındaki esnaflardan alışveriş yapmak istediğinde durup alışveriş yapamıyor. Buda bizlere ekonomik anlamda olumsuz olarak yansıyor. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi daha önce herhangi bir fizibilite çalışması yaptı mı bilmiyorum. İşin kötüsü kaldırım kenarları yakalı 35 santim olduğu için araçlarımızı kaldırım üzerine de çıkaramıyoruz. Kısacası çok mağdur durumdayız."

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise Ayvalık'ın turizm döneminde yaşadığı trafik keşmekeşini ortadan kaldırabilmek için Ayvalık Belediyesi'nin de destekleriyle ilçe merkezindeki Atatürk Bulvarı üzerinde "tek-yön" uygulamasını hayata geçirmeye çalıştıklarını aktardı.

Bu çalışma ile hiçbir sürücünün istediği yerde yol kenarında park edemeyeceğinin altını çizen Ahmet Edip Uğur, şöyle konuştu:

"İstiyoruz ki, kurallı ve kaideli yaşayalım. Medeni olalım. Şehirli olalım. Köy zihniyetiyle değil, kentli bilinciyle hareket edelim. Ayvalık, bizim dünya çapındaki marka olan bir kentimiz. Bizim hedefimiz esnafımız daha fazla iş yapabilmesidir. Bunu uygulamada göreceğiz zaten. Şu anda Ayvalık Belediye Başkanımız ile de görüşüyoruz. O da bu projeye destek veriyor. İnşallah bu projeyle, esnafımızı da daha fazla iş yaptığı ama gelişigüzel de trafiğin kapanmadığı bir Ayvalık'ı ortaya çıkarmak istiyoruz."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.