Balıkesir

ETO'dan başarılı zeytinyağı üreticilerine plaket

13:52 12 Temmuz 2017
ETO'dan başarılı zeytinyağı üreticilerine plaket

Balıkesir'in Edremit ilçesinde geçen sezon boyunca bölgede üretilen zeytinyağları ile ulusal ve uluslararası zeytinyağı kalite yarışmalarında dereceye giren 13 firma Edremit Ticaret Odası (ETO) tarafından ödüllendirildi.

ETO tarafından coğrafi işaret alınarak tescillenen "Edremit Yeşil Çizik Zeytini" ve zeytinyağı tanıtımına katkı veren oda üyesi firmalara başarıları nedeniyle plaket ve ödül verildi.

Edremit'in Gürede Mahallesinde bulunan bir otelde gerçekleştirilen ödül törenine Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ETO Başkanı Coşkun Salon ve sektör temsilcileri katıldı.

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı törende yaptığı konuşmada, çeşitli ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye girerek Edremit ve zeytinyağının tanıtımını yapan firma temsilcilerine teşekkür etti.

ETO Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Salon da, Oda olarak zeytin ve zeytinyağı sektöründeki firmalarla el ele vererek daha başarılı ve kaliteli ürünler elde etmek için çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Bölgeye özgü olan, "Yeşil Çizik Zeytini" için coğrafi işaret alarak tescilini yaptırdıklarını anlatan Coşkun, "Sektör temsilcileri de kaliteli zeytin ve zeytinyağı üreterek Edremit Körfezini ulusal ve uluslararası platformlarda en iyi şekilde tanıtıp başarılar elde ettiler. Bu başarıları yurt içi ve yurt dışında bir çok ödülle tescillendi. Biz de Edremit Ticaret Odası olarak üyelerimizin başarılarını taçlandırmak istedik." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.