Balıkesir

Gurbetçi derneğinden Ayvalık'ta konser

10:57 30 Temmuz 2017
Gurbetçi derneğinden Ayvalık'ta konser

Almanya'nın Frankfurt kentinde yaşayan Türklerin kurduğu Frankfurt Türk Müziği Gönül Dostları Kültür Derneğinin Türk Sanat Müziği Korosu, Ayvalık ilçesinde konser verdi.

Cunda Adası'ndaki bir otelin sezon açılışı için düzenlenen konserde, TRT İzmir Radyosu saz sanatçıları da sahne aldı. Konserde gurbetçi sanatçılar, birbirinden güzel eserleri başarıyla icra etti.

Konser sonrasında açıklamalarda bulunan Frankfurt Türk Müziği Gönül Dostları Kültür Derneği Başkanı Selma Ateş, amaçlarının Türk müziğini Almanya'da yaşayan Türk gençlere sevdirebilmek olduğunu söyledi.

Ateş, dernek bünyesindeki koronun sadece Türk Sanat Müziği değil, Türklere ait her türlü müziği icar edebildiğini vurgulayarak, "Bizim Türk Halk Müziğimiz de en az Türk Sanat Müziğimiz kadar çok güzel. Dolayısıyla biz Almanya'da her telden müziğimizi icra etmeye çalışıyoruz. Almanya'da çok büyük ilgi görüyoruz. Hatta artık bizleri sadece Türler değil, Alman vatandaşlar da severek dinliyor. Biz Almanya'da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ediyoruz ama bu kez de kendi vatanımızda konser vermek istedik. İçimizdeki vatan hasretini az da olsa burada giderelim istedik." dedi.

Almanya'da dini bayramlarda Türklerin bulunduğu huzurevlerine giderek konserler verdiklerini anlatan Ateş, "Böylelikle huzurevlerinde yaşayan Türklere bir yandan kendi müziğimizi unutturmamaya çalışıyor, bir yandan da moral vermeye çalışıyoruz. Mesela Almanya'da her yıl düzenlenen Türk Film Festivaline katılıyoruz. Frankfurt Tiyatro Festivaline katılıyoruz. Soma'da hayatını kaybeden madenciler için Almanya'da bir organizasyon yaparak tüm gelirini madencilerin ailelerine bağışladık. Dernek olarak oldukça geniş bir vizyona sahibiz." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.