Balıkesir

Bandırma'ya, atıksu arıtma tesisi yapılacak

17:57 03 Ağustos 2017
Bandırma'ya, atıksu arıtma tesisi yapılacak

Bandırma ilçesinde, "Atıksu Arıtma Tesisi ve Altyapı Tesisi" yapılacak.

Eti Maden Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen tanıtım toplantısında, BASKİ Genel Müdür Yardımcısı Hamdi Dereyurt, Projeler Daire Başkanı Levent İbiş, Güney Marmara Şube Müdürü İbrahim Arkış ve çevre mühendisi İrem Özanat, tesis projesine ilişkin bilgi verdi.

Toplantıda, tesisin 126 milyon liralık yatırımla gerçekleştirileceği, proje bedelinin yüzde 85'inin "AB Katılım Öncesi Mali Yardım Programı" kapsamında hibe olarak karşılanacağı bildirildi.

Proje kapsamında, Atıksu Arıtma Tesisi, Yeni İçme Suyu Terfi İstasyonu, terfi merkezi ile depolar arası iletim hatları, kolektör hatları, kısmi kanalizasyon, mevcut içme suyu depolarının kapasitelerinin arttırılarak, yeniden yapılanma sağlanacağı kaydedildi.

Tesisin, tek kademe yapılması, ekipman eklemeleri ve bir havalandırma havuzu yapımı ile 2047 yılına kadar Bandırma'nın atıksu arıtma ihtiyacını karşılamasının planlandığı aktarıldı.

Projenin hazırlanması, ihale, inşaat ve tesisin birinci aşamasının hizmete alınmasının üç yılda gerçekleşmesi planlanan projenin 2018'de başlayacağı ve 2020'de işletmeye alınacağı bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.