Balıkesir

Beyaz et üreticileri taban fiyata zam istiyor

19:43 23 Ağustos 2017
Beyaz et üreticileri taban fiyata zam istiyor

Balıkesir Tavuk Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Duran, "Üretici olarak 2012'nin taban fiyatından üretim yapıyoruz. Bu fiyatın artması gerekli." dedi.

Üreticinin son yıllarda para kazanamaz hale geldiğini vurgulayan Birlik Başkanı Duran, gazetecilere yaptığı açıklamada, üreticilerin 3 yıldır para kazanamadığını öne sürerek şunları kaydetti:

"Bu şartlarda para kazanamayan üreticinin üretime devam etme şansı yok. 2017 yılında beyaz et şirketleri para kazanmaya başladı. Kestiği tavuğun yüzde 30-35'ini yurt dışına satmaya başladı. En son bir şirketimiz ilk 6 ay içinde önemli bir kar açıkladı. Demek ki para kazanıyorlar. Biz para kazanmazken, belirli yükleri üzerimize aldık.

En azından para kazanırken, bu yükleri üzerimizden alsınlar ki biz para kazanmaya başlayalım. Birlik olarak Balıkesir'deki beyaz et şirketlerine yaptığımız son ziyaretler sonucu, bizlerden kestikleri sarım ve yol ücretlerini tekrardan üstlendiler. Bu üretici için yeteli değil. Bizlerin para kazanabilmesi için, yıkama, ilaçlama ve ilaç bedellerinin şirketler tarafından karşılanması gerekiyor. Birinci talebimiz bu. İkinci talebimiz ise taban alım fiyatına zam beklentimiz var. Üretici olarak 2012'nin taban fiyatından üretim yapıyoruz. Bu fiyatın artması gerekli."

Duran, yarın Türkiye genelindeki 15 tavuk yetiştiricileri birliğinin, Ankara'da bir araya geleceğini belirterek, "Ya taleplerimiz kabul edilir ya da bu şartlarda üretim yapamayız. Kış aylarında istesek de üretim yapamaz hale geleceğiz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.