Balıkesir

Edremit'te kasapların bayram mesaisi

14:49 02 Eylül 2017
Edremit'te kasapların bayram mesaisi

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Kurban Bayramı'nın birinci gününde vatandaşların kurbanlarını kesen kasaplar, ikinci gün de kıyma ve sucuk için mesai yaptı.

İlçede, kurban etlerini uzun süre sağlıklı saklamak isteyen vatandaşlar, genellikle kıyma ve sucuk yaptırmak için kasapların yolunu tuttu. Bu nedenle kasapların önünde yoğunluk yaşandı.

Edremitli kasap Yakup Akçil, sabahın erken saatlerinde iş yerini açtığını, gün boyu kıyma, kuşbaşı ve sucuk yapımı için yoğun talep aldığını söyledi.

Bayramda amaçlarının et satmak olmadığını, vatandaşların kestiği kurbanların etlerini işlemek olduğunu dile getiren Akçil, "Tabi ki bu yılda bir kez olan bir şey. Biz de buna istinaden bugün satış yapmaktan imtina edip vatandaşın işini görmek istiyoruz.” dedi.

Eti sadece kıyma ve kuşbaşı olarak işlemediklerini vatandaşlardan gelen istek doğrultusunda sucuk da yaptıklarını anlatan Akçil, şunları söyledi:

"Bizim sucuk yapma iznimiz ve kendi patentimiz de var. Kasap dükkanımızın arkasındaki tesisimizde vatandaşlarımızın sucuklarını da yapıyoruz. Bayramın ikinci gününden son gününe kadar vatandaşların kurban etlerini işliyoruz. Sucuğu da harcını karıp dinlenmeye bırakıyoruz. Yaklaşık baharatı katılmış et 3- 4 gün dinlendikten sonra sucuk dolduruyoruz. Geçen sene de kıymayı ve kuşbaşı eti kilosu 1,5 liradan işlemiştik, yine 1,5 liraya kıymayı çekiyoruz ve eti işliyoruz. Sucuğun kilosunu da 10 liraya yapıyoruz. Bu fiyata baharat, sarımsak ve bağırsak dahil."

Kasap İsmail Kısabacakoğlu da kurban etinin kilogramını 2 liraya kıyma yaptıklarını ya da küçük parçalara böldüklerini, geç saatlere kadar çalışacaklarını kaydetti.

Kısabacakoğlu, “Vatandaşlarımız bayram dolayısıyla kestikleri kurbanlık etlerini bize getiriyor kıyma, kuşbaşı veya sucuk yaptırıyor. Biz de onları geri çevirmemek için yoğun biçimde çalışıyoruz. Mesaimiz gece de devam ediyor. Hem kıyma yapıyoruz. Hem sucuk yapıyoruz.” diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.