Balıkesir

Balıkesir'de KBRN ve şüpheli posta eğitimi

16:56 25 Eylül 2017
Balıkesir'de KBRN ve şüpheli posta eğitimi

Balıkesir’de Başbakanlık Afet Acil Durum Afet Yönetimi Başkanlığının eğitim programı kapsamında kamu kurumlarındaki personellere Kimyasal Biyolojik Radyoaktif Nükleer (KBRN) eğitimi veriliyor.

Karesi Toplantı Salonu'nda 5 gün sürecek eğitimle, AFAD uzmanları, kamu kurum ve kuruluşlarında ve sağlık biriminde çalışan personellere KBRN tehditlerine maruz kalındığında doğru davranış şekillerinin neler olduğu ve şüpheli posta konusunda neler yapılması gerektiği anlatılacak.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, AFAD'ın başta doğal afetler olmak üzere Türkiye'nin dertlerine çare olduğunu belirterek, "1999 büyük depremden sonra Türkiye’de sivil savunma ve acil kurtarma ekipleri çok büyük gelişme yaşadı. Bu gelişmeyi devam ettirmek zorundayız." dedi.

AFAD İl Müdürü Bayram Şahin, yaptığı açıklamada, bu eğitimin tüm kentlerde verileceğini bildirdi.

Şahin, amaçlarının olası tehlikelere karşı farkındalık yaratmak olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer maddelerin meydana getireceği tehlikelere karşı AFAD başkanlığımız ve müdürlüğümüz modern ekipmanlarla donatılmış ve kapasiteleri de sürekli olarak artırılmaktadır. AFAD müdürlüğümüzde bir kimya mühendisi ve 6 arama kurtarma ekibinden oluşan 7 kişilik bir KBRN ekibimiz bulunmaktadır. Ekibimiz KBRN vakalarında tespit etme, teşhis etme ve arındırma işlemleriyle birlikte personel alan ve araç dekontaminasyonu yapma kabiliyetindedir. Başbakanlık AFAD başkanlığımızla hazırlanan 'Afet'e Hazır Türkiye' Projesi kapsamında temel afet bilinci eğitimlerimiz hızlı bir şekilde devam etmektedir."

Eğitimlere katılan personele daha sonra sertifika verileceği bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.