Balıkesir

Edremit'te pazar yeri yapımı için zeytin ağaçları taşındı

15:02 30 Eylül 2017
Edremit'te pazar yeri yapımı için zeytin ağaçları taşındı

Edremit ilçesinde belediye tarafından Güre Mahallesi’nde yaptırılacak modern kapalı pazaryeri alanındaki zeytin ağaçları, başka yere taşındıktan sonra temel kazı çalışmalarına başlandı.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, pazaryerinin 2 bin 530 metrekare alan üzerine kurulacağını, yaşlı ve engelli vatandaşların rahatça ulaşabileceği ve çatısındaki güneş enerjisi sistemiyle de belediye hizmet binasının elektrik ihtiyacını karşılayacak özelliğe sahip olacağını söyledi.

Alandaki zeytin ağaçlarının sökülerek başka bir yere taşınmasının ardından inşaat çalışmalarına başlandığını anlatan Saka, "Bölgemizde en ufak bir voleybol sahası dahi yapmaya kalksak mutlaka birkaç tane zeytin ağacı denk gelmektedir. Onun için biz de bilhassa anayol kıyılarında boş kalan yeşil alanlarımıza buralardan söktüğümüz ağaçları dikerek hem yaşamasını sağlıyoruz hem o boş yeşil alanlarda zeytin ağaçlarını bir peyzaj ağacı olarak değerlendirilip bölgenin karakteristik özelliğini gösteriyoruz." dedi.

Son olarak Güre Mahallesi’nde yapılacak pazaryerinde bir kaç tane zeytin ağacının olduğunu anlatan Saka, "Bu ağaçlar kesilmeden, uzman teknik ekip gözetiminde yerlerinden sökülerek Akçay Mahallesi’nde yol kıyısında oluşturduğumuz yeşil alana taşınarak orada yaşamlarını sürdürmeleri sağlandı. Bugüne kadar zeytinin bir dalının bile heba olmasına izin vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz.'' diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.