Balıkesir

Yaşlı ve bakıma muhtaç çifte yardım eli

17:13 10 Ekim 2017
Yaşlı ve bakıma muhtaç çifte yardım eli

Ayvalık ilçesinde yaşlı ve bakıma muhtaç çiftin ihtiyaçlarını Ayvalık Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Evde Bakım Hizmetleri ekipleri gideriyor.

İlçeye bağlı kırsal Bağyüzü Mahallesi'nde yaşayan Necati Ünal (85) ve eşi Nebahat Ünal (77), oğulları Cumhur Ünal'ın (57) 2 yıl önce hayatını kaybetmesinin ardından yalnız kaldı.

Oğlunun vefatının ardından Nebahat Ünal, felç hastası olan ve yatağa bağlı hale gelirken, Necati Ünal da geçirdiği kaza sonrasında iki ayağını da kullanamaz hale geldi.

Bakıma muhtaç hale gelen Ünal çiftinin yardımına Ayvalık Belediyesi ekipleri yetişti. Ekipler, yaşlı çiftin, pansuman, banyo, sakal traşı, tırnaklarının kesilmesi gibi her türlü kişisel ihtiyacını gidiyor.

Yapılan hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getiren Nebahat Ünal, "Allah onlardan razı olsun." dedi.

Her hafta bir kez Ünal çiftini ziyaret ettiklerini belirten Ayvalık Belediyesi çalışanı Fatih Zincir, "Bu işi yaparken kendimi son derece mutlu hissediyorum. Yaşlı insanlara dokunmak ve onların ihtiyaçlarını gidermek bambaşka bir duygu. Onların kişisel bakımlarını yapıyoruz. Her hafta bizi dört gözle beklediklerini söylüyorlar. Onlarla sıcak bir sevgi köprüsü kuruyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.