Balıkesir

"Antika dükkanı"nda kahve keyfi

11:04 09 Kasım 2017
"Antika dükkanı"nda kahve keyfi

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde faaliyet gösteren bir antikacı dükkanı, eski ya da antika eşyalar arasında kafe hizmeti de vermeye başladı.

Vehbi Bey Mahallesi Barbaros Caddesi'ndeki Arnavut kaldırımlı Antikacılar Sokağı'nda yer alan Cafe Caramel'de oturup Türk kahvesi içen müşteriler, aynı zamanda beğendikleri eski ya da antika fincanlar ile diğer eşyaları satın alabiliyor.

Yıllardır antikacı dükkanı olarak hizmet veren, Yasemin Arbak'a ait dükkanın kafe sorumlusu Arzu Kuyumcuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, burada antikacı dükkanıyla kafe konseptinin bir arada olduğunu söyledi.

Kuyumcuoğlu, mevcut dükkanın eskiden sadece antikacı olarak hizmet verdiğini hatırlatarak, "Şimdi burası antika kafe. Hem kafe hem de antika eşyaların satım yeri. Müşterilerimize Türk kahvesini eski, antika fincanlarda sunuyoruz. İkramda kullandığımız bu fincanları müşterilerimiz beğenirlerse satın alabiliyor." dedi.

Fincanların fiyatlarının özelliklerine göre değiştiğini ifade eden Kuyumcuoğlu, "Çünkü porselenine ve üretim yılı ile işçiliğine göre değişiyor fiyatları. 25 liradan başlıyor 75-100 lira arasında değişiyor. Vatandaşın ilgisi çok fazla. Çünkü bu tür kafe tarzı hem antik satışı hem kafe olmadığı için herhalde çok cazip geliyor ve kahve içtikleri fincanı da kafenin hatırası olarak alıyorlar." diye konuştu.

Kuyumcuoğlu, kafedeki bazı fincanların çeşitli tarihi dizilerde de kullanıldığını belirtti.

Kafenin müşterilerinden Nuran Yavuz ise mekanı beğendiğini dile getirerek, "Burası çok keyifli bir yer. Türk kahvesi keyfini alacağız, fincanını da satın alıp götüreceğiz. Çok hoşuma gitti." ifadelerini kullandı.

Müşterilerden Şükran Yavuz da "Çocukluğuma, gençliğime geri dönüyorum bu tür yerlerde. Bu sokakları geziyorum, güzel fincanlarda kahveler içiyorum. O kadar nostaljik, öyle güzel ki. O mis kokulu kahveleri içtikten sonra bu fincanı da alıp anılarımla birlikte eve gidiyorum. Daha ne olsun?" şeklinde konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.