Balıkesir

BASİAD Başkanı Bekki:

18:10 14 Kasım 2017
BASİAD Başkanı Bekki:

Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneği (BASİAD) Başkanı Abdullah Bekki, "2017 yılında Kredi Garanti Fonu (KGF) desteğiyle yakalanan ivmenin 2018 yılında da devam ettirilmesini istedi.

BASİAD Başkanı Bekki yaptığı yazılı bir açıklamada, Kredi Garanti Fonu (KGF) aracılığıyla ekonomiye verilen desteği hatırlattı.

KGF'nin özellikle küçük şirket ve esnafın tam ihtiyacı olduğu bir dönemde hayata geçtiğini ifade eden Bekki, KOSGEB'in devreye alınarak ekonominin ihtiyacı olan desteğin piyasalara sağlandığını belirtti.

Türkiye ekonomisinin ilk iki çeyreğinde yüzde 5'in üzerinde büyümenin gerçekleştiğini ifade eden Bekki, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Büyümeyi tetikleyen tüketim ve yatırım harcamalarında önemli bir artış gözlemleniyor. Bu artışa baktığımızda uzun dönemlerdir süregelen gayrimenkul yatırımlarının önemli payı olduğunu görüyoruz. Gayrimenkul yatırımları yılın ilk yarısında yüzde 20 civarında bir artış gösterdi. İkinci çeyrekte bu oran bir miktar daha yukarıda, yüzde 25 civarında.

Üretim ekonomisi açısından bizleri daha yakından ilgilendiren ve takip ettiğimiz kalemlerden bir tanesi makine teçhizat yatırımları. Bu kalemde son dört çeyrektir bir azalma görüyoruz. İşte tam da bu noktada önümüze 2018 yılıyla ilgili çok önemli bir uygulamanın devam etmesi ihtiyacı çıkıyor. 2017 yılında KGF desteğiyle yakalanan ivmenin 2018 yılında da devam ettirilmesi gerekir. 2018 yılı ekonomik önlem paketinin içine mutlaka KGF'nin etkinleştirilerek devam ettirilmesi yer almalıdır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.