Balıkesir

Dünya Zeytin Günü

10:20 22 Kasım 2017
Dünya Zeytin Günü

Edremit Ziraat Odası Başkanvekili Ali Yılmaz Diker, zeytinyağının tüketimini arttırırken pazarlama sorununu aşmak için marka sayısını çoğaltmaları gerektiğini belirtti.

Diker, gazetecilere yaptığı açıklamada, Uluslararası Zeytin Konseyinin (UZK) 15-30 Kasım tarihlerini Dünya Zeytin Günü olarak ilan ettiğini hatırlatarak, tüm zeytincilik sektörünün gününü kutladı.

Türkiye'de yaklaşık 13 milyon zeytin ağacıyla sektörde söz sahibi olan Edremit Körfezinde 2017-2018 zeytin hasadının devam ettiğini belirten Diker, UZK tarafından ilan edilen Dünya Zeytin Günü ile kaliteli zeytin ve zeytinyağı üretmenin hedeflendiğini dile getirdi.

Diker, sektörün gelişimi için yapılması gerkenlere de değinerek, şunları kaydetti:

"Ülkemizde sağlık kaynağı zeytinyağının tüketimini arttırırken pazarlama sorununu aşmak için de bölgemizde bulunan marka sayısını çoğaltmaya bakmalıyız. Marka sayısı bir taraftan çoğalırken, bunların arasından kalitesiyle fark yaratan markalarımızla da dünyaya açılmalıyız. Onlara destek olmalıyız. Bu kutsal yolda sadece üretici değil, üreticinin yanındaki diğer sektör bileşenleriyle devamlı yeniliklerin arayışlarının takipçisi olup tüm sektör olarak çok çalışmalıyız."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.