Balıkesir

Balıkesir'de 369. kısa dönem er ve erbaşlar yemin etti

16:38 24 Kasım 2017
Balıkesir'de 369. kısa dönem er ve erbaşlar yemin etti

Balıkesir'in Edremit ilçesinde kurulu 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığında vatani görevini yapan 401 er ve erbaş için 3 haftalık eğitimin ardından yemin töreni düzenlendi.

Edremit 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda gerçekleştirilen yemin törenine Tugay Komutanı Albay Osman Aytaç, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve askerlerin yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, 401 er ve erbaş Türk Bayrağı üzerine yemin etti.

Törende konuşma yapan Jandarma İstihkam Er Volkan Atıcı, askerliğin kutsal bir görev olduğunu söyledi.

Vatani görevi yapmak üzere birliklerine katıldıklarını ifade eden Atıcı, ''Komutanlarımız bizleri kendi evlatlarından ayırt etmediler. Bize Mehmetçik olmanın, asker olmanın, silah arkadaşlığının ne anlama geldiğini öğrettiler. Gece gündüz demeden yanımızda oldular. Bizden önce vatanın birliğini, bütünlüğünü korumak için canını seve seve feda edem ecdadımızın kıtsal emanetini devralmaktan büyük gurur ve şeref duyuyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Edremit 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Albay Osman Aytaç da askerlere şöyle seslendi:

''Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman evlatlarım, değerli Mehmetçikler. Sizler ettiğiniz bu yeminle milletimize sadakatle hizmet edeceğinize emirlere ve amirlerinize mutlak itaat edeceğinizin, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı ve Atatürkçü düşünce sistemine bağlı kalacağınızı beyan ettiniz. Bu yeminle iyi birer asker olacağınıza yürekten inanıyorum. Anne ve babalar sizler tarif edilemez bir fedakarlığın, karşılıksız sevginin ve sonsuz Anadolu sıcaklığının timsalisiniz. Canınızdan kıymetli evlatlarınızı vatan borçlarını ödemeleri için bizlere emanet ettiniz. Çocuklarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Bizlerde kendileriyle iftihar ettik, onur duyduk, Bu güzel evlatları yetiştirip bu memlekete kazandıran siz değerli anne ve babalara devletimiz adına şükranlarımı sunuyorum.''

Tugay Komutanının konuşmasının ardından aileler çocuklarının bulunduğu alana gitti.

Askerlerin aileleriyle buluşması sırasında duygusal anlar yaşandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.