Balıkesir

Ayvalık Kaymakamı Görgülüaslan mutfağa girdi

15:11 21 Aralık 2017
Ayvalık Kaymakamı Görgülüaslan mutfağa girdi

Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan ve ailesi, Türk mutfağına dikkati çekmek için ailesiyle beraber Cunda Uygulama Otelinin mutfağına girdi.

Görgülüaslan'ın eşi Nihal Görgülüaslan ve kızları Begüm Görgülüaslan'ın da katıldığı, Aktif Sosyal Tüm Engelliler Dostları (ASTED) Genel Koordinatörü Namık Tuncel'in öncülüğünde düzenlenen etkinliğe, otelin mutfak ekibi destek verdi.

Etkinlikte, Türk mutfağının çok eski geleneksel tatlara sahip olmasına rağmen, günümüzde dünya mutfağı karşısında popülaritesini yitirmeye başlamasının önüne geçilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Görgülüaslan, burada yaptığı konuşmada, Türk mutfağının geleneksel tatlarına basit değişimler yapılarak aynı yemek tadının dünya mutfağı olarak sunulmasından duyduğu üzüntüyü ifade etti.

Yemeklerde sağlık ve doğallık anlamında kaya tuzunun kullanılmasını öneren Görgülüaslan, şunları kaydetti:

"İnsanlarımızda yemeklerde tuz kullanılmamasına yönelik bir algı var. Ben buna katılmıyorum. Çünkü bana göre yemeklerde tuz kullanımı önemli. Mesela ben Karabüklüyüm ve biz yemeklerimizde mutlak suretle kaya tuzu kullanırız. Sağlık açısından ve sindirim adına kaya tuzunun son derece sağlıklı olduğuna inanıyorum. Bu yüzden de kaya tuzunun her evin mutfağında bulunması gerektiğini düşünüyorum. Avrupalıların 'Dünya Mutfağı' olarak niteledikleri tatlar, aslında kremayla yada benzeri bir takım soslarla kendi kültürleri haline getirdikleri Türk mutfağının geleneksel yemeklerinin kendisidir. Bu yüzden de bizler kendi mutfağımızın pek fazla farkında değiliz ve mutfağımıza gereken önemi, değeri de vermiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.