Balıkesir

Edremit’te "1966 Edremitspor Kulübü" kuruldu

16:57 24 Ocak 2018
Edremit’te "1966 Edremitspor Kulübü" kuruldu

Edremit ilçesinde "1966 Edremitspor Kulübü" kuruldu.

Edremit Belediyespor’un önceki dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle liglerden çekilmesi ve kapanma sürecine girmesinden sonra Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’nın girişimleri ile “1966 Edremitspor Kulübü”nün kuruluşu tamamlandı.

Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tunçer’in kulüp başkanlığını üstlendiği "1966 Edremitspor Kulübü", düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, toplantıda yaptığı konuşmada, belediyeyi devir aldıklarında Edremitspor’un 5 milyon liraya yaklaşan borcu ile karşılaştıklarını söyledi.

Edremitspor'un borçlarını kapatabilmek adına 2,5 yıl uğraştıklarını belirten Saka, "Bu borcu yapanların ödemesi şekline dönüştürülüp, kulübün kapatılmasını tercih ettik. Yakın zamanda da eski kulüp kayyum aracılığı ile kapatılacak. Yeni baştan Edremitspor’u 1966 Edremitspor olarak, bir kolej takımı havasında, örnek aldığımız Altınordu yapısında bir kulüp olarak adına bu yola girdik.” dedi.

Edremit’te futbolda yepyeni bir sayfa açtıklarını kaydeden Saka, “Dışarıdan yüksel bedellerle 20 futbolcu alıp 1. lige kadar çıkarabiliriz. Ancak anlık başarılar yerine 500 çocuğu çok daha iyi tesislerde, çok iyi daha iyi imkanlarla futbol sahalarında görmek asıl amacımız.” diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.