Balıkesir

Balıkesir Üniversitesinde "İstihdam ve Kariyer Günleri"

17:42 01 Mart 2018
Balıkesir Üniversitesinde "İstihdam ve Kariyer Günleri"

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen "İstihdam ve Kariyer Günleri"ne öğrenciler ilgi gösterdi.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, kampüsteki etkinlikte yaptığı konuşmada, her yıl düzenledikleri organizasyonla turizm sektörü temsilcileriyle öğrencileri bir araya getirdiklerini söyledi.

Bu yıl turizm firmalarının katılımının daha fazla olduğunu belirten Avcıkurt, "Fakültemiz Türkiye'nin en köklü fakültelerinden birisi. Turizm eğitiminde marka olmuştur. Her yıl mezunlar derneğimiz ve sektör temsilcilerinin işbirliğiyle istihdam ve kariyer günlerini organize ediyoruz. Bu yıl katılım oldukça yüksek, bu da bu yıl turizm sektörünün iyi geçeceğini gösteriyor. 90'nın üzerinde turizm firması katıldı. Ağırlıklı olarak Bodrum, Marmaris, Kuşadası ve Antalya bölgesinden katılımcılar iştirak ettiler." diye konuştu.

Avcıkurt, etkinliğe Balıkesir bölgesinden de yoğun bir katılımın olduğunu vurgulayarak, "Burada sektörle öğrenciler iş veya staj görüşmesiyle bilgi paylaşımı için bir araya geliyorlar. Üniversite-sektör işbirliğinin güzel bir örneği olarak bu etkinliğin her yıl yoğun bir katılımla geçeceğini düşünüyoruz." dedi.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ise organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Balıkesir'in iki denize de kıyısının olduğunu hatırlatan Özdemir, "Turizm kaynakları bakımından zengin bir il. Üç büyük talep merkezinin ortasında bir il. Dolayısıyla turizmin ilk başladığı illerden. Günümüzde gelişerek devam etmesini diliyoruz. Turizm Fakültemiz de okul olarak çok eskilere dayanmakta." açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.