Balıkesir

Ayvalık'ta "Güzel Ayvalık" resim yarışması

18:39 21 Nisan 2018
Ayvalık'ta "Güzel Ayvalık" resim yarışması

Ayvalık ile Edremit, Burhaniye, Gömeç ve Havran'dan 114 genç yarışmaya katıldı.

Ayvalık ilçesinde, Sebahat-Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi tarafından düzenlenen "Güzel Ayvalık" resim yarışmasında ortaokul düzeyindeki genç yetenekler, birbirleriyle kıyasıya yarıştı.

Sebahat-Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi Görsel Sanatlar Alan Başkanı Tahsin Erden, yarışmayla ilgili yaptığı açıklamada, "Sanata meraklı öğrencilerimizi bir araya getirmeyi, desteklemeyi, duyarlılık ve iletişim becerileri kazandırmayı, hayatın içindeki konulara farklı yaklaşımlar göstererek bakabilmelerini ve özgür düşünmelerini amaçlıyoruz." dedi.

İlk konusunun "Güzel Ayvalık" adını taşıdığı yarışmaya çeşitli ilçelerden 114 öğrencinin katıldığını kaydeden Erdem, "Yarışma, Sebahat-Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi'nde 3 saatlik canlı performans biçiminde renkli resim teknikleriyle yapılıyor. Birinciye 750, ikinciye 500, üçüncüye ise 350 lira ödülün verileceği yarışmada, plaketlerin yanı sıra bir de Sebahat-Cihan Şişman Özel Ödülü olacak." diye konuştu.

Okulun görsel sanatlar öğretmenlerinin değerlendirmeleri sonucunda dereceye giren ve eserleri sergilenmeye değer bulunan eserler okulun internet sitesinden yayınlanacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.