Balıkesir

Ayvalık'ta motosiklet kulübü üyelerinden engellilere jest

20:37 14 Mayıs 2018
Ayvalık'ta motosiklet kulübü üyelerinden engellilere jest

Anadolu Kaplanları Motosiklet Kulübü Derneği (Anatolian Tigers MC) Ayvalık temsilcileri, Engelliler Haftası dolayısıyla ilçedeki bazı engellilere motosikletleriyle tur attırdı.

Ayvalık Belediyesine ait 13 Nisan Atatürk Koruluğu önündeki trafiğe kapalı alanda gerçekleşen etkinlikte, Anadolu Kaplanları Motosiklet Kulübü üyeleri Erman Uçar, Ahmet Sevinç, Oğuzhan Kul, Azap Al ve Kadir Ceylan, Ayvalık Birlik Ortopedik Engelliler Derneği (BOED) üyesi engellilerle motosikletlere bindi.

BOED Genel Başkanı Güler Çapraz Özlemiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, motosiklet kulüplerinin düzenlediği bu tür etkinliklere engellileri de dahil etmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

Normal şartlarda engellilerin motosiklete binmesinin zor olduğunu belirten Özlemiş, "Zaten yasal olarak da engellilerin motosiklet kullanımları biraz zor. Bugün derneğimizin engelli üyeleri Anadolu Kaplanları'nın jestiyle bu imkana kavuşup, bu heyecanı yaşamış oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Anadolu Kaplanları Motosiklet Kulübü Derneğinin Ayvalık temsilcilerinden Erman Uçar da engellilerle motosiklet kullanmanın kendileri için keyifli olduğunu ifade ederek, "Onların bu etkinlikle yaşadıkları büyük sevinç bizim için tarifi imkansız bir duyguydu. Keşke bu tür organizasyonlar sıklıkla düzenlense de onların yaşama sevinçlerine destek olabilsek." diye konuştu.

Motosiklet gezisinin ardından etkinlik sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.