Balıkesir

Bandırma Ticaret Borsasından UR-GE eğitimi

15:52 28 Haziran 2018
Bandırma Ticaret Borsasından UR-GE eğitimi

Bandırma Ticaret Borsası (BTB) tarafından Ekonomi Bakanlığının desteğiyle, kanatlı sektöründe hizmet veren firmalara yönelik Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) eğitimi başladı.

Özel bir otelde gerçekleştirilen ve üç gün sürecek seminerde, BTB üyesi 20 şirketin çalışanlarına, dış ticaret uzmanları Hüseyin Tekgüç ve Gökhan Erol ve eski Irak Ticaret Müşaviri Deniz Kutlu tarafından "Temel Dış Ticaret Eğitimi" veriliyor.

Seminer hakkında bilgi veren BTB Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek, "UR-GE projesine Ekonomi Bakanlığımız yüzde 75 hibe desteği sağlıyor. Projenin amacı, Bandırma ve yöresinde kanatlı sektöründe çalışan şirketlerin uluslararası rekabet şansını artırmaktır." dedi.

Tunçbilek, bunun için borsa üyesi 20 şirkette analiz çalışmaları yaparak, bu konudaki ihtiyaçları belirlediklerini belirterek, "Şimdi eğitimlerimizi başlattık. Daha sonraki aşamada, proje kapsamında firma çalışanlarına yönelik iş gezileri düzenlenecek. İlk olarak, Birleşik Arap Emirliklerine, 20'nin üstünde kişiyi götürerek, buradaki pazar ve ihracat sırasında nelere dikkat etmeleri konusunda bilgilendireceğiz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.