Balıkesir

Bigadiç'te toplu sünnet şöleni

14:15 04 Eylül 2018
Bigadiç'te toplu sünnet şöleni

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde toplu sünnet şöleni yapıldı.

Bigadiç Belediyesi tarafından Hasan Pekdemir Parkı'nda düzenlenen etkinlikte, 2 ila 9 yaşlarındaki 37 çocuk için sünnet öncesi kına eğlencesi yapıldı. Okunan Mevlid'in ardından verilen yemek ile başlayan etkinlik, dua ve ilahilerle devam etti.

Ardından Kazakistan Jambıl Süyinbay Sazı Topluluğu ve Astana Ayganım Kazak Halk Dans Topluluğu gösterileri ile devam eden kına eğlencesinin ardından Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu'nun eşi Alime Avcu, sünnet çocukların ellerine kına yaktı.

Geceye katılanlara Belediye tarafından Osmanlı şerbeti, dondurma, çerez ve macun, şeker ikramlarında bulunuldu.

Belediye Başkanı Avcu, yaptığı açıklamada, geleneksel olarak toplu sünnet şölenlerini sürdüreceklerini söyledi.

Kurtuluş haftası etkinliklerine sünnet şöleniyle başladıklarını belirten Avcu, "Örf ve adetlerimiz neyse yapacağız ve bunları çocuklarımıza da yaşatacağız. Kurtuluşumuzu halkımızla doya doya yaşamamız lazım. Peygamber Efendimizin sünnetini yerine getiriyoruz. Şehitlerimizin ruhuna uygun bir program tertipledik. Türkiye'nin kıymetini bilelim. Allah bu mutluluğumuzu, birliğimizi daim etsin." diye konuştu.

Törene, sünnet olacak çocuklar, aileleri, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Belgin Gökçe Uygur, Pakize Mutlu Aydemir, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Aksoy, AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, Bigadiç Kaymakamı Altuğ Çağlar, Belediye Başkanı İsmail Avcu, Cumhuriyet Savcısı Murat Türkoğlu katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.