Balıkesir

Gönen'in düşman işgalinden kurtuluşu

17:27 06 Eylül 2018
Gönen'in düşman işgalinden kurtuluşu

Gönen'in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü, törenlerle kutlandı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalara, Cumhuriyet Meydanı'nda devam edildi.

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, törende yaptığı konuşmada, Gönenlilerin kurtuluş mücadelesinde sergilediği kahramanlıkları anlattı.

Kurtuluş günüyle ulusal dayanışma ve bütünleşmeyi, bir ulus olma sevincini hep birlikte yaşadıklarını belirten Yakar, "Tam 96 yıl önce misak-i milli sınırları içinde kahraman ecdadımız ölüm kalım savaşı vererek canları pahasına bu toprakları düşmanlardan temizledi. Şehrimiz oldukça zengin kültürel ve tarihi mirasa sahip. Asepsus ve Artemea gibi tarih boyunca çeşitli medeniyetlere de ev sahipliği yapmıştır." dedi.

Törende daha sonra Osmanlı Mehter Takımı gösteri sundu. Akabinde Gönen Çarşı Camisi'nde şehitler için Mevlid-i Şerif okutuldu.

Törene AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Gönen Kaymakamı Faruk Bekarlar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Temel Kılıç, Belediye Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.