Balıkesir

19 Eylül Gaziler Günü

16:43 19 Eylül 2018
19 Eylül Gaziler Günü

Balıkesir'in Edremir, Erdek ve Manyas ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Edermit'te Şehit Hamdi Bey Meydanı'nda gerçekleşen törende, Edremit Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Gazi Ali Çakır, 19 Eylül 1921'de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk'e mareşallik ve gazilik unvanı verildiğini anımsatarak, "Gaziler günü olarak kutladığımız bugün aynı zamanda derneğimizin de kuruluş günüdür. Gaziler günü bu aziz vatana canını adayan kahramanların günüdür. Kahraman gaziler, Gaziler Günü'nüz kutlu olsun." dedi.

Konuşmanın ardından Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, 19 Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Aytaç ve Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, gazilere karanfil dağıttı.

- Erdek

Erdek ilçesinde Cumhuriyet alanında düzenlenen tören ise Kaymakam Ekrem Çalık, Garnizon Komutanı Deniz Albay Ateş Kalkan ve Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı'nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Burada konuşan İkmal Yüzbaşı Emin Serkan Erdönmez, şehitlerin nurlanmış, gazilerin ise onurlanmış askerler olduğunu belirterek, "Şehitlerimiz ve gazilerimizden aldığımız güçle milli birlik beraberliğimizi korumaya devam edeceğiz. Aziz gazilerimiz, vatan size minnettardır." diye konuştu.

Törende, Erdekli Kore gazisi Necdet Gülsever, 65 yıldır kendisinde bulunan bayrağı korunması için Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık'a teslim etti.

Daha önce kendisine Güney Kore hükümeti tarafından verilen madalyaların İstanbul'da çalındığını anlatan 87 yaşındaki Kore gazisi, "1951-1953 yıllarında Kore Savaşı'na katıldım. O gün bizlere verilen bayrağımız vardı. Bu bayrağı 65 yıldır gözüm gibi korudum. Artık yaşlandım. Bu bayrağı, korunması için Erdek Kaymakamımıza teslim etmeyi uygun gördüm." ifadelerini kullandı.

Kaymakam Ekrem Çalık da, bu bayrağı kutsal bir emanet olarak koruyacaklarını ifade etti.

- Manyas

Manyas ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende de Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Manyas Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Tuna, gaziler olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için dün olduğu gibi bugün de düşmana karşı göğüslerini siper edeceklerini belirterek, "Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Ülkemizin onuru bizlerin onurudur." diye konuştu.

Konuşmanın ardından öğrenciler Gaziler Günü ile ilgili şiirler okudu.

Törene, Manyas Kaymakamlığına vekalet eden Susurluk Kaymakamı Osman Ateş, Belediye Başkanı Tancan Barçın, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Erdinç Boztepe ve gaziler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.