Balıkesir

Dursunbey OSB'ye yatırımcı ilgisi

14:37 11 Ekim 2018
Dursunbey OSB'ye yatırımcı ilgisi

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde avantajlarıyla yatırımcıların ilgisini çeken Dursunbey Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) talepler gelmeye başladı.

Otomotiv sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın yetkilileri, 50 milyon lira yatırım yapmayı planladıkları, 2 bin işçinin çalışacağı tesis için OSB'de incelemelerde bulundu.

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, gazetecilere yaptığı açıklamada, araçlar için kablo ve elektronik parçalar üretecek tesisin yetkililerinin yatırım yapacakları bölgeyi belirlemek için araştırma yaptıklarını belirterek, yaklaşık 2 bin kişiye istihdam imkanı sunacak tesisi ilçeye kazandırmak için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Söz konusu otomotiv yatırımının kazandırılmasıyla Dursunbey'e geri göçün başlayacağını anlatan Bahçavan, "OSB altyapısıyla gelecek yıl hazır hale gelecek. Dursunbey OSB, yüzde 80 teşvikle bölgedeki en cazip yatırım bölgesi olacak. Metrekare bedelini 80 lira olarak belirledik. Yatırımcıların ilgisinin her geçen gün artıyor." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.