Balıkesir

Ege İhracatçı Birlikleri Balıkesirli ihracatçılarla buluştu

19:17 24 Ekim 2018
Ege İhracatçı Birlikleri Balıkesirli ihracatçılarla buluştu

Ege İhracatçı Birlikleri, Balıkesirli ihracatçılarla buluşma toplantısı gerçekleştirdi.

Altın Otel'de gerçekleştirilen toplantının ev sahipliğini yapan Ege Maden İhracatçıları Birliği Denetim Kurulu Üyesi Remzi Boncuk, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çıkışının ihracatta olduğunu söyledi.

İç piyasalardaki daralma sonrası ihracatın öneminin daha fazla anlaşılmaya başladığını ifade eden Boncuk, Balıkesir ve Türkiye'nin daha fazla ihracat yapabilecek potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Boncuk, Ege İhracatçı Birliklerinin 12 birlikten oluştuğunu hatırlatarak, "Ege illerinde ihracat yapan firmaların doğal olarak kayıt olmak zorunda olduğu bir kuruluş. Birlikte Balıkesir'i temsil ediyorum. Buradaki arkadaşlarımızın sorunlarını, dertlerini yansıtmaya çalışıyoruz. İhracat özellikle ağustos ayında başlayan krizden sonra iyice önemli olmaya başladı. Çünkü iç piyasalarda daralma yaşanıyor. Artık ihracata odaklanmamız gerekiyor." dedi.

Ekonomik krizden çıkış yolunun ihracattan geçtiğini dile getiren Boncuk, şunları kaydetti:

"Balıkesir'in ilk 9 ay ihracatı 440 milyon dolar seviyesinde. Yeterli mi? Değil ama şunu söylemek mümkün. Dış açık vermeyen bir iliz. İhracatımız, ithalatımızdan fazla. Fakat bunun çok üst seviyelere çıkabilecek potansiyelimizin olduğunu düşünüyorum. Bununla ilgili neler yapılabilir? Bu ihracat rakamı nasıl yükselir? Görüşerek çözüme kavuşturmamız ve ihracatımızı arttırmamız gerekiyor. Çünkü Türkiye'nin krizlerden çıkış yolu tamamen ihracat ağırlıklı, ihracat odaklı çalışmak. Bunu da başarabilecek durumda olduğumuzu düşünüyorum."

Daha sonra Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Cumhur İşbırakmaz, birliklerin faaliyetleri hakkında Balıkesirli ihracatçıları bilgi verdi.

Toplantıya Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Balıkesirli ihracatçı firmalarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.