Balıkesir

"Veremeyeceğimiz tek bir kuruşun hesabı yoktur"

19:33 02 Kasım 2018
"Veremeyeceğimiz tek bir kuruşun hesabı yoktur"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, kendisine ve ailesine yönelik eleştirilere ilişkin, "Bu müfteriler ve kiralık kalemler ile yargı önünde elbette hesaplaşacağız. Veremeyeceğimiz tek bir kuruşun hesabı yoktur. Mesnetsiz, tutarsız, yalan ve iftira niteliğindeki bu iddialara cevap vermek bile bizim açımızdan büyük bir züldür." ifadelerini kullandı.

Başkan Kafaoğlu, yaptığı yazılı bir açıklamada, haksız eleştiri ve iftiraların "intikam duygusu" ile yapıldığına dikkat çekti.

Özel kalem bütçesinin kamuoyuna iletildiği gibi 26 milyon olmadığını aktaran Kafaoğlu, "Çocuklarımın milyonluk arabaları ve kafetarya zincirlerinin olduğunu ispat edenlere bu araçları ve kafeterya zincirinin olmayan halkalarını da hemen bağışlayacağımı kamuoyu önünde söz veriyorum." ifadesini kullandı.

Kafaoğlu, bu konuda ilk ve son kez konuştuğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na geldiğim ilk günden bu yana herkesin malumu olduğu üzere birilerinin intikam duygusu ile haksız ve bir o kadar da alçakça saldırılarına uğramaktayız. Öyle ki birileri bu iftira ve saldırılarını adeta bir kampanyaya dönüştürdü. Dahası bu kampanya için kiralık kalemler tutuldu. Biz bu saldırı ve iftiralara bugüne kadar 'Çalışma azmimizi şevkimizi etkilemesin, bizi bu şehre hizmetten alıkoymasın' diye dönüp bakmadık. Lakin gelinen noktada maruz kaldığımız ahlaksızca saldırılara karşı bu açıklamayı yapma zaruretimiz doğdu. Söz konusu saldırılar gündemimizi daha fazla meşgul etmesin, şehrimizin huzuru bozulmasın diye bu alçak iftiralara ve yalanlara ilk ve son kez cevap veriyoruz. Bu müfteriler ve kiralık kalemler ile yargı önünde elbette hesaplaşacağız. Veremeyeceğimiz tek bir kuruşun hesabı yoktur. Mesnetsiz, tutarsız, yalan ve iftira niteliğindeki bu iddialara cevap vermek bile bizim açımızdan büyük bir züldür."

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin kul hakkının, haram ve helalin ne olduğunu, her daim toplum menfaatlerinin göz önünde bulundurularak hesap verilebilirlik, şeffaflık, istişareye dayalı, ekip ruhu ve kolektif çalışma anlayışı ile yönetildiğini ve bundan sonra da bu ilkeler doğrultusunda yönetilmeye devam edileceğini aktaran Kafaoğlu, "Belediyemize böylesine çirkin ve alçakça saldırılarla şantaj yapabileceğini, bu yolla menfaat elde edebileceğini düşünenler şunu çok iyi bilmelidir ki biz buna asla müsaade etmeyiz ve etmeyeceğiz. Bunu bugün de söyledik, yarın da söyleyeceğiz. Önümüzdeki günlerde tüm Türkiye bu alçak kiralık kalemlerin tüm pisliklerini görecektir. Hukuksal mücadelemizi de sonuna kadar sürdüreceğimizi kamuoyuna saygıyla açıklarız." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.