Balıkesir

Evinde saklamış! Bizans dönemine ait

08:55 18 Şubat 2019 2 Yorum Var
Evinde saklamış! Bizans dönemine ait

Balıkesir'de jandarma ekipleri Şamlı'da tarihi eser operasyonu düzenledi.

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir Jandarma komutanlığına gelen bir istihbaratta Şamlı ilçesinde ikamet eden M.D.'nin evinde tarihi eser bulunduğu bilgisi üzerine adli makamlardan alınan arama kararına istinaden M.D.'nin Şamlı mahallesinde bulunan ev ve eklentilerinde yapılan aramada; Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen 1 adet Lahit Kapağı ve 1 adet Sütun Başı ele geçirildi. Bu olayla ilgili olarak M.D. hakkında yasal işlem başlatıldı. Ele geçirilen tarihi eserlere Balıkesir Müze Müdürlüğüne teslim edilmek üzere el konuldu. 

 

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    bu tasi nasi cikarttin nasil evine kadar getirdin hayret verici
    Cevapla
  • İnanan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bilmeyenlere yazıyorum Bizans ismini 1700 lü yıllarda Almanya başta olmak üzere İngiltere ve Fransız tarihçiler uydurmuştur. İstanbul'un fethine kadar orada yaşayan Rumlar kendilerine Doğu Roma İmparatorluğu olarak görülüp söyleniyordu.Fatih sultan Mehmet İstanbul'u aldığında Doğu Roma imparatorluğu bu feth ettiğini söyler (Bizans kelimesi o zaman yoktu) sonradan uyduruldu.
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizans ismi yok.Roma İmparatorluğu var.Doğu Roma ve Batı Roma.O dönemdeki eserlerin hiçbirinde Bizans kelimesini bulamazsınız.
  • Tarihci 5 yıl önce Şikayet Et
    Kaynak
  • gardaşşşş 5 yıl önce Şikayet Et
    gardaşşş ya gardaşşşş
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.