Balıkesir

Ortadan kaybolan tavuk civcivlerle döndü

06:28 20 Ocak 2021 13 Yorum Var
Ortadan kaybolan tavuk civcivlerle döndü

Balıkesir’de kınalı tavuk kış ortasında civciv çıkardı

Burhaniye ilçesinde, Sabri Aydınlıgil ve eşi Aydan Aydınlıgil’e ait çiftlikte bakılan Kınalı adlı tavuk kış ortasında civciv çıkardı. Ortadan kaybolan tavuğun 22 gün sonra arkasında 6 civciv ile ortaya çıkması sahibine büyük bir sürpriz yaşattı. Kınalı ve civcivlerine gözü gibi baktığını anlatan Sabri Aydınlıgil, yavruların yaza kadar büyüyeceklerini söyledi.

Veteriner Hekim Murat Turhan da, geçtiğimiz haftalarda yaşanan ılık havanın bitkileri olduğu gibi hayvanların da aldattığını kaydetti. Kınalının kaybolmasına üzüldüğünü anlatan Sabri Aydınlıgil (67), ”Kanatlı hayvancılık yaptığım dönemde en çok üzüldüğüm olaylardan biri de kınalı denen tavuğun kaybolmasıdır. Fakat 21-22 gün sonra komşu çağırdı. Ağabey, (Bu tavuk senin mi, civcivleri gezdiriyor) dedi. Bir de baktım bizim Kınalı. Civcivleri gezdiriyor. Ama, nereye yattı, nerede gurt oldu, onu bir türlü öğrenemedim. Ama, 21 gün o hiç aklımdan çıkmadı. Kayboldu derken 6 tane civciv sahibi yaptı bizi. Kendi gibi kızları ve oğlanları var. İlginç tarafı, bu kış gününde neyine güvendin çıkardın? Herhalde vakti saati geldi. Onlara gözüm gibi bakıyorum. İnşallah yazın onların da yumurtalarını piyasaya sunacağım” dedi.

YORUMLAR

13 Yorum Var
  • Subhi 3 yıl önce Şikayet Et
    Tavuk kışın yumurta yapıyorsa civciv yapmasıda gayet doğal ! Şaşılacak hiç bir şey yok !!!
    Cevapla
  • Zzzz 3 yıl önce Şikayet Et
    Uzun zamandir kayip oldugu belli. Yanindaki horozun bakisindan belli
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Fazla gezen Tavuk,
    Cevapla
  • kemal tahir 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu haber doğru olabilir, zira tavuklar bunu bazen yaparlar ama bu haberde bir sıkıntı var, bu tavuk resmi temsili resimdir çünkü tavuklar gizli kuluçkaya yatarsa sadece kendi yumurtalarının üzerine yatacağı için civcivlerin aynı renkte ve kendisine benzemesi gerekiyor. Aynı yuvaya başka bir tavuğun da yumurtlaması çok olası değil zaten tavuk o yuvayı kendisi yapıyor ve gizlice kuluçkaya yatıyor. İkincisi kışın bazı tavuk cinsleri kuluçka yapar. Tavuk Uzmanı
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya tavuk birden fazla horozla çiftleşdiyse?
  • Bir Dost 3 yıl önce Şikayet Et
    HaHaHa, tavuk yumurtaları zulaya atmış....
    Cevapla
  • Peh 3 yıl önce Şikayet Et
    Zulaci tavuk
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.