Balıkesir

Ayvalık’ta 59 keçi telef oldu

12:33 27 Mart 2021 1 Yorum Var
Ayvalık’ta 59 keçi telef oldu

Balıkesir'de Ayvalık ilçesine bağlı 150 haneli Karaayıt Mahallesinde yaşayan Fatih-Hüseyin Kocakanat’a ait sürüdeki 59 keçi telef oldu.

İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, dere suyundan numune aldı. Alınan numuneler incelenerek, ölümlerin nedeni ortaya çıkarılacak.

80 hayvandan oluşan sürünün yarısından fazlasını kaybettiklerini söyleyen Fatih Kocakanat, keçi ölümlerinin devam ettiğini belirtti. Yeni doğum yapan keçilerin de ölmesi üzerine oğlakları süt alarak beslemeye başladıklarını anlan Kocakanat, “80 baş maltız keçimiz vardı. Son günlerde keçiler her gün 5'şer 10'ar şekilde ölmeye başladı. Bu tesisin atıklarının çöktüğü derenin içinde birçok keçimiz telef oldu. Deredeki arsenik nedeniyle hayvanlarımızın telef olduğunu düşünüyoruz.  Ölen hayvanlarımızı otopsiye gönderip, sonucun ne olduğunu ortaya çıkaracağız” dedi.

YAVRULARI HAZIR SÜTLE BESLİYORLAR

Hüseyin Kocakanat da telef olan hayvanlar arasında hamile ve henüz doğum yapmış keçiler  bulunduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Bu hayvanlar bize yoğun miktarda süt veriyordu. Tek geçim kaynağımız heba oldu. Şu anda karşılaştığımız manzara katliam gibi. Telef olan ana keçilerin yavrularını biberonla beslemeye çalışıyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz."

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet Balıkesir valisinin hemen harekete geçip kardeşimize kaybı kadar keçi temin etmesi gerekli. Yoksa nerede kaldı toplumsal devlet anlayışı.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.